Більшість біженців з України у Німеччині сидять без роботи: причини
Більшість біженців з України у Німеччині сидять без роботи: причини

Більшість біженців з України у Німеччині сидять без роботи: причини

Значна частина українських біженців, які знайшли притулок у Німеччині, наразі залишається без офіційного працевлаштування.

Як повідомляє видання Bild, із 1,1 млн зареєстрованих у ФРН біженців з України 716 тисяч - працездатного віку. При цьому лише 113 тисяч мають повноцінну роботу із соціальним пакетом, ще 36 тисяч працевлаштовано частково чи тимчасово.

Видання призвело до кількох причин, через які українці в Німеччині поки не поспішають активно виходити на німецький ринок праці. Деякі з них наголошують, що соціальної допомоги від держави їм цілком достатньо для забезпечення базових потреб.

Крім того, деякі біженці озвучуються і претензії до пропонованих вакансій. Так, один із українців висловив невдоволення тим, що центри зайнятості пропонують лише "примітивні низькооплачувані роботи". При цьому, після оплати оренди житла, комуналки та інших послуг залишається менше, ніж виплата, що отримується в 563 євро.

Курс євро / Фото: Рixabay

Багато українських жінок вважають за краще поки не виходити на роботу, чекаючи, коли підростуть діти і їх можна буде визначити в дитсадки. Дехто розраховує знайти роботу на неповну ставку.

Поширеною причиною відмови від активного працевлаштування називається необхідність спочатку вивчити німецьку мову.

При цьому нещодавно в Німеччині було запроваджено систему соціальних платіжних карток. Тепер кожен четвертий біженець вирішив або повернутись в Україну, або почати працювати.

Источник материала
Поделиться сюжетом