2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Прем’єр Ізраїлю повідомив, коли закінчиться війна проти ХАМАСу
Прем’єр Ізраїлю повідомив, коли закінчиться війна проти ХАМАСу

Прем’єр Ізраїлю повідомив, коли закінчиться війна проти ХАМАСу

Вимогу ХАМАС остаточно припинити військову операцію задля встановлення перемир'я в Секторі Гази та звільнення заручників Нетаньягу назвав “капітуляцією”.

Ізраїль завершить військову операцію в Секторі Гази проти палестинського руху ХАМАС лише тоді, коли виконає усі намічені цілі. Вимога бойовиків припинити війну в обмін на звільнення заручників є неприйнятною.

Про це заявив у неділю, 5 травня, у відеозверненні ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу, передає The Times of Israel.

"Ізраїль не може з цим погодитися. Ми не готові прийняти ситуацію, коли батальйони ХАМАС вийдуть зі своїх бункерів, знову візьмуть контроль над Газою, відновлять свою військову інфраструктуру та повернуться до погроз громадянам Ізраїлю в навколишніх громадах, у містах на півдні, в усіх куточках країни", - цитує видання його слова.

Вимогу ХАМАС остаточно припинити військову операцію задля встановлення перемир'я в Секторі Гази та звільнення заручників Нетаньягу назвав “капітуляцією” і запевнив, що ізраїльська армія в Секторі Гази “продовжить битися аж до виконання цілей".

За його словами, погодившись на вимоги палестинського руху, Ізраїль лише наблизить початок нового конфлікту і “дозволить ХАМАС вчинити ще одну бійню в майбутньому”.

Прем'єр-міністр наголосив, що Ізраїль все ще відкритий для угоди, але ХАМАС "залишається на своїх позиціях".

У виданні нагадали, що високопосадовці США, Катару та Єгипту перебувають у Каїрі, куди прибули також представники ХАМАС. Прем’єр-міністр Ізраїлю вирішив не надсилати на переговори делегацію.

Источник материала
Поделиться сюжетом