Великдень-2024: що не можна робити у найбільше християнське свято
Великдень-2024: що не можна робити у найбільше християнське свято

Великдень-2024: що не можна робити у найбільше християнське свято

Великдень – одне з найважливіших та найшанованіших свят у християнстві. Цього дня віряни відзначають Воскресіння Ісуса Христа, яке символізує перемогу життя над смертю та добра над злом.

З давніх-давен з Великоднем пов'язано багато традицій та заборон. OBOZ.UA підготував список дій, які не можна робити в день воскресіння Господа.

Великий піст та Страсний тиждень минули, паски вже спечені, а писанки розписані, а це означає, що українці відзначають Великдень. Цього року цей знаменний день припав на 5 травня.

Великдень – це не просто релігійне свято, це також час для єднання з сім'єю та друзями, час для радості, добра та душевного очищення. Однак окрім традицій, цей день, як і будь-яке релігійне свято, сповнений заборон.

Великодні заборони

Великдень символізує очищення душі та позбавлення від гріхів. Це радісне свято, яке потрібно зустрічати зі світлими помислами, а тому в жодному разі не можна лаятися, сваритися, скандалити, лихословити та бути в поганому настрої.

Всі приготування до Великодня мають бути завершені протягом Страсного тижня, адже в день воскресіння Христа також заборонено займатися важкою фізичною працею, працювати, шити, вишивати, різати, рубати, працювати зі землею та змінювати зачіску.

Також не можна виносити сміття після заходу сонця, ходити на кладовище та одружуватись чи вінчатися.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, як святкують Великдень у Польщі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом