19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ізраїль завдав понад 50 ударів по терористичних об'єктах в районі Рафаха: що відбувається
Ізраїль завдав понад 50 ударів по терористичних об'єктах в районі Рафаха: що відбувається

Ізраїль завдав понад 50 ударів по терористичних об'єктах в районі Рафаха: що відбувається

В понеділок, 5 травня, Ізраїль завдав понад 50 ударів по терористичних об'єктах в районі Рафаха. За попередніми даними, загинуло 26 людей, зокрема 11 дітей.

Про це повідомляє The Times of Israel. Зазначається, що ці удари є початком військової операції Ізраїлю у Рафаху. 

Заявлена   мета – ліквідація чотирьох батальйонів бойовиків, ліквідація лідерів ХАМАС та спроба врятувати ізраїльських заручників.

Окрім того, в канцелярія прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньягу зазначили, що військовий кабінет одноголосно вирішив, що Ізраїль продовжує операцію в Рафіаху. За його словами, треба чинити військовий тиск на ХАМАС, щоб "сприяти звільненню наших заручників та досягненню інших цілей війни".

У той же час, хоча пропозиція Хамасу далека від необхідних вимог Ізраїлю, Тель-Авів надішле делегацію, щоб перевірити можливість досягнення угоди на прийнятних для них умовах.

В Неділю, 4 травня, стало відомо про те, що Сполучені Штати Америки призупинили постачання своїх боєприпасів до Ізраїлю. Це сталось вперше після нападу ХАМАС 7 жовтня 2023 року.

Нагадаємо, раніше Нетаньягу заявив, що Ізраїль увійде в місто Рафах на півдні Гази, незалежно від переговорів про перемир'я. Для досягнення повної перемоги ЦАХАЛ має ліквідувати там батальйони ХАМАС.

– Туреччина призупинила всі торгові відносини з Ізраїлем через конфлікт у секторі Газа. Анкара вимагає дозволити міжнародній спільноті надавати гуманітарну допомогу палестинському анклаву.

– У квітні 2024 року голова військової розвідки Ізраїлю Аарон Халіва подав у відставку. Раніше генерал-майор взяв на себе відповідальність за невдачі, які дали змогу терористичному угрупованню ХАМАС вчинити напад на Ізраїль 7 жовтня 2023 року.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом