2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кабмін призначив нового керівника ДП "Укрспирт"
Кабмін призначив нового керівника ДП "Укрспирт"

Кабмін призначив нового керівника ДП "Укрспирт"

Кабмін призначив нового керівника ДП "Укрспирт"

Він буде виконувати обов'язки директора держпідприємства.

Кабінет Міністрів призначив Станіслава Банчука виконуючим обов’язки директора ДП «Укрспирт». Відповідне розпорядження опубліковане на сайті уряду.

Як йдеться у повідомленні, Кабмін пристав на пропозицію Фонду держмайна «про призначення Банчука Станіслава Ярославовича виконувачем обов’язків директора державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт».

Жодної інформації про виконуючого обов’язки керівника ані на сайті Фонду держмайна ні Facebook-сторінці «Укрспирту» досі немає.

Однак журналісти з відритих джерел довідались, що людина з таким самим прізвищем та ініціалами до 2014 року обіймала посаду заступника обласного прокурора Чернівецької області. Згодом Станіслав Банчук вів індивідуальну адвокатську практику в Київській області.

За даними YouControl, Банчук С. Я. є засновником низки підприємств, зокрема ТОВ «Юридична компанія «Стандарт», ТОВ «Газтехком», ТОВ «Новітні енергетичні системи», Торговий дім «П.Е.Г.О.», ТОВ «ВОГА Ресурси» і ТОВ «СпецОіл», які спеціалізуються на торгівлі нафтою і газом.

1 лютого 2022 року виконуючий обов'язки директора ДП «Укрспирт» Сергій Блескун заявив, що залишає свою посаду. Він очолював держпідприємство з жовтня 2019 року.

Кабмін тимчасово поклав виконання обов'язків директора на Віталія Жадобіна, який раніше працював на підприємстві начальником управління.

У травні минулого року Національне антикорупційне бюро викрило на державному підприємстві «Укрспирт» схему реалізації котельного коксохімічного палива за завищеними цінами. 

Схеми реалізовувались протягом 2017-2020 років.

Колишнім трьом керівникам «Укрспирту», двом підприємцям та двом бухгалтерам приватних товариств НАБУ повідомило про підозру в привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Источник материала
Поделиться сюжетом