19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Можуть врятувати життя: ЗСУ отримали мініприлади Wingman 103 для боротьби з БПЛА
Можуть врятувати життя: ЗСУ отримали мініприлади Wingman 103 для боротьби з БПЛА

Можуть врятувати життя: ЗСУ отримали мініприлади Wingman 103 для боротьби з БПЛА

Детектор Wingman 103 здатний попереджати військових про наближення ворожого дрона, сигналізуючи про це звуком, вібрацією або за допомогою яскравого світлодіода.

Данська компанія MyDefense передала Силі оборони України 100 переносних детекторів безпілотних літальних апаратів Wingman 103. Про це повідомили представники компанії в коментарі "Мілітарному" на оборонній виставці Defense24Days у Польщі.

Як зазначають автори публікації, Wingman 103 являє собою "кишеньковий" засіб раннього попередження про появу безпілотників. Апарат постійно сканує частоти управління і передачі відеосигналу БПЛА. Він призначений для виявлення сигналів у діапазонах частот 2,4 і 5,8 гГц, на яких працюють безпілотники типу Mavic або Autel, а також передається відеозображення з FPV-дронів.

Важливо ЗСУ отримали окопні системи РЕБ PARASOL: у Мінцифри назвали їхню перевагу (відео)

Виявивши ворожий дрон, Wingman 103 сповіщає про це звуковим сигналом, вібрацією або за допомогою яскравого світлодіода. Таким чином військовий отримує можливість покинути небезпечну зону або підготувати засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Розробники стверджують, що Wingman 103 може виявляти БПЛА на відстані до 6 кілометрів, залежно від радіочастотного середовища. Час його роботи з використанням зовнішньої батареї становить 14 годин.

Wingman 103
Фото: Мілітарний

Детектор адаптований для використання спецпідрозділами і може працювати за будь-яких погодних умов. Апарат водонепроникний і стійкий до ударів. Крім того, пристрій досить-таки легкий і компактний, його можна носити прикріпленим до пояса або іншої екіпіровки на ременях MOLLE.

Нагадаємо, у Вінниці налагодили виробництво модифікованих приладів "Цукорок" для виявлення дронів, і першу партію вже передали українським захисникам на фронт. Компактний детектор за 2500 гривень може попередити про наближення російських БПЛА і навіть вказати їхній тип.

Своєю чергою польська Advanced Protection Systems (APS) компанія презентувала систему боротьби з БПЛА SKYctrl, яка здатна одночасно виявляти, відстежувати і класифікувати кілька дронів.

Теги по теме
помощь
Источник материала
Поделиться сюжетом