19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пенсії в Україні: кому виплачуватимуть 10 тисяч грн та скільки стажу потрібно
Пенсії в Україні: кому виплачуватимуть 10 тисяч грн та скільки стажу потрібно

Пенсії в Україні: кому виплачуватимуть 10 тисяч грн та скільки стажу потрібно

У Києві середній розмір пенсії становить 7,8 тисяч гривень — це найвищий показник в Україні.

З мінімальною заробітною платою пенсія, на яку можна буде розраховувати в Україні — 2361 грн. Якщо ж отримувати пенсію удвічі вищу за середню, то можна буде отримувати близько 10 тисяч грн пенсії на місяць. Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA.

В Україні з мінімальною зарплатою 8000 грн. можна розраховувати на пенсію у розмірі 2361 грн. Така виплата можлива за наявності 35 років стажу. Це мінімальна пенсія.

Потрібно зазначити, що у формулі розрахунку пенсії використовують заробітну плату за останні три роки за даними Пенсійного фонду, а не Держастату, які відрізняються. Цю зарплату потрібно множити на відношення власної зарплати до середньої, далі множення на стаж у роках та на 1%.

Середня зарплата за останні три роки наразі складає 13547 грн.

Із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата, тим більшу виплату можна розраховувати.

Наприклад, у Києві середній розмір пенсії становить 7,8 тисяч гривень. Це найвища виплата у країні. На другому місці за рівнем середньої пенсії – Рівненська область – 7,2 тис. грн. На третьому із показником 7 тис. грн опинилася Донецька область. Водночас, середня пенсія по країні склала 5743 грн.

Нагадаємо, з 1 травня пенсійні виплати зростуть у тих, хто відповідатиме двом критеріям: громадяни віком від 70 років та ті, у кого виплати нижчі за 10 340,35 гривень на місяць.

Також повідомлялось, як пенсіонерам отримати додаткові виплати під час війни.

Теги по теме
Зарплата выплаты
Источник материала
Поделиться сюжетом