19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Погіршення погоди в Україні: синоптики попереджають про грозу та потужний циклон
Погіршення погоди в Україні: синоптики попереджають про грозу та потужний циклон

Погіршення погоди в Україні: синоптики попереджають про грозу та потужний циклон

Синоптики попередили мешканців Києва та столичного регіону про перший рівень небезпеки і закликали не лякатися звуків грому, але й не ігнорувати сигналів повітряної тривоги.

В Укргідрометцентрі зранку понеділка, 6 травня, зазначили, що незабаром, ближче до опівдня, у Києві та Київській області розпочнеться гроза, яка триватиме до кінця цієї доби. Про це головний метеорологічний центр країни повідомив в офіційному акаунті на Facebook.

Погода в Україні — де пройдуть дощі з грозами

Синоптики попередили про перший рівень небезпеки і закликали киян і мешканців передмістя не лякатися звуків грому, але й не ігнорувати сигналів повітряної тривоги.

Фото: Укргідрометцентр

Загалом прогноз погоди на 6 травня можна охарактеризувати таким чином — хмарно з проясненнями, місцями короткочасний дощ. У західних, північних та в більшості центральних областей вночі місцями невеликі, вдень помірні короткочасні дощі, подекуди грози. На решті території без опадів.

Фото: Укргідрометцентр

Вітер переважно південно-західний, 7-12 м/с, вдень у західних та північних областях місцями пориви 15-18 м/с. Температура вночі +8-13°; вдень +20-25°, у Карпатах та на узбережжі морів +14-19°.

А ось вже завтра, 7 травня, свіжіша повітряна маса із півночі, за словами народної синоптикині Наталки Діденко, зумовить зниження температури повітря у західних, північних областях та на Вінниччині до +16-20 градусів. На решті території України у вівторок тепла погода ще затримається.

Важливо Погода в Харкові така, як в Херсоні: в Україні можуть зникнути сніжні зими

"Холодний атмосферний фронт, який перетинатиме територію України, 7 травня принесе дощі з грозами. Хіба що в Криму та Приазов'ї опади завтра малоймовірні", — додає Діденко.

Фото: Facebook

І обіцяє по всій території України південно-західний та західний вітер, поривчастий, часом навіть із штормовими поривами до 15-20 метрів за секунду. Надалі повітря буде в Україні скрізь свіжим, вдень +14-20 градусів, а всередині тижня навіть можливі заморозки.

У Києві 7 травня очікується періодично дощ з грозою, температура повітря знизиться і протягом дня становитиме +17-19 градусів. Західний вітер у столиці очікується рвучким.

"Завтра бажано не забути парасолю, одягнутися відповідно прогнозу, а не вибігати з голими плечима та коліньми, тримати неподалік "корвалоли" та "каптопреси" (кому важливо), бо через зміну погоди може й мінятися артеріальний тиск, боліти голова тощо", — попереджає синоптикиня.

Погода в Україні — де зберігається пожежна небезпека

У понеділок, 6 травня, в Україні, крім Волинської, Житомирської та Закарпатської областей, переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Фото: Укргідрометцентр

Погода в Україні — де можливе водопілля

4-7 травня, внаслідок продовження підвищення рівнів води на Верхньому Дніпрі (в межах країни) та ділянці Десни Чернігів — Літки, утримання рівнів на високих позначках триватиме:

  • на Десні та її притоці річці Снов — затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Ніжинському районах (І рівень небезпеки — жовтий);
  • у Корюківському і Чернігівському районах Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки — помаранчевий);
  • на Верхньому Дніпрі (в межах країни) утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл водами Сожу (за даними ДСНС) і Дніпра у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки — помаранчевий).
Фото: Укргідрометцентр
Важливо Погода в Харкові така, як в Херсоні: в Україні можуть зникнути сніжні зими

Нагадаємо, що синоптикиня Віра Балабух розповіла, чого чекати від погоди цього літа. За її словами, середній сезонний показник температури повітря, радше за все, буде вищим за норму на 1-2 градуси. Водночас впродовж літа на погоду в Україні впливатимуть атлантичні повітряні маси, які приноситимуть помірну вологу і тепло в Україну.

Також Фокус писав, що, за прогнозами синоптика Ігоря Кібальчича, на українців у травні очікують досить комфортні погодні умови. Проте у кінці першої декади місяця суттєво похолодає.

Теги по теме
Украина прогноз погоды Киевская область
Источник материала
Поделиться сюжетом