19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Став відомим у місті художником: у Кропивницькому школяр відкрив персональну виставку
Став відомим у місті художником: у Кропивницькому школяр відкрив персональну виставку

Став відомим у місті художником: у Кропивницькому школяр відкрив персональну виставку

Мама рано помітила, що її особливий син має пристрасть до олівців та фарб.

У Кропивницькому відкрилася перша персональна виставка робіт 10-класника Тараса Черепенка. Фахівці кажуть - успіх цього хлопця - це результат його спільних зусиль із батьками, педагогами та психологами.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Олени Шворак. 

Тарас Черепенко був першим інклюзивним учнем на Кіровоградщині. Він хоча мав розлад аутичного спектра, став відомим у місті художником

Шлях до цієї події був важким. Запровадження інклюзивної освіти у Кропивницькому викликало спротив - батьки інших дітей навіть влаштовували акції протесту. Тарас потрапив у звичайну школу із другої спроби - зате одразу в другий клас, розповідає мама. 

"В нього було направлення номер один в області на навчання з інклюзією і зараз він навчається в 10 класі і вже з десятого класу навчається без помічника вчителя", - каже мама художника Ольга Топор. 

Найважче було навчити дитину вчитися - розповідає психолог. 

"Тарас говорити почав тільки в 4 роки, до цього жодну хвилину його уваги зловити не можливо було. Тобто ми пройшли довгий і тернистий шлях і ми сьогодні просто щасливі від отриманого результату", - каже керівниця інклюзивного ресурсного центру Олена Дорошенко. 

Мама рано помітила, що її особливий син має пристрасть до олівців та фарб. Свою першу картину хлопчик намалював в 11 місяців. Згодом почав займатися із педагогом.

Хлопець малює у різних стилях, але особливо захоплюють його карикатури. Нині Тарас готується до вступу у виш - мріє бути мультиплікатором.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 15:00 за 6 травня 2024 року | Повний випуск новин

Нагадаємо, у Софії Київській відкрилась масштабна міжнародна фотовиставка.

Источник материала
Поделиться сюжетом