19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Церковне свято 7 травня: що категорично заборонено робити у Світлий вівторок
Церковне свято 7 травня: що категорично заборонено робити у Світлий вівторок

Церковне свято 7 травня: що категорично заборонено робити у Світлий вівторок

Що не можна робити у Світлий вівторок - Главред зібрав корисну інформацію про релігійне свято, яке відзначають 7 травня.

Свято 7 травня має важливе духовне значення для кожного: дізнайтесь, яке церковне свято, має свої особливі традиції, історію походження та звичаї, яких варто дотримуватись.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити у Світлий вівторок, у день мученика Акакія і явлення Хреста Господнього в небі над Єрусалимом.

Яке свято 7 травня

В Україні та світі 7 травня відзначають такі свята:

Церковне свято 7 травня

За новим церковним календарем, 7 травня в Україні відзначають Світлий вівторок. Також у цей день вшановують пам'ять мученика Акакія, явлення Хреста Господнього в небі над Єрусалимом та Іверської ікони Божої Матері.

Перший тиждень після Великодня дуже важливий, адже почались дні Світлої Седмиці. Чудотворний образ, на честь якого відбувається свято, називають православну ікону Діви Марії з Новонародженим. Відомо, що саме Іверська Ікона має надзвичайну чудодійну силу. Нині справжня ікона зберігається на горі Афон у Греції в Іверському монастирі. За відомостями православних джерел, оригінал написаний Лукою.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Чого не можна робити у Світлий вівторок

День Ангела 7 травня

7 травня свої іменини відзначають власники таких імен як Який, Антон, Давид, Іван, Йосип, Михайло, Ніл, Семен, Степан, Ян.

Більше цікавих новин:

Источник материала
Поделиться сюжетом