19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Утрачена реліквія: німець відшукав батьківський Lamborghini через 20 років
Утрачена реліквія: німець відшукав батьківський Lamborghini через 20 років

Утрачена реліквія: німець відшукав батьківський Lamborghini через 20 років

Німець зміг віднайти батьківський Lamborghini Diablo SE30 Jota 1995 року. Рідкісний лімітований суперкар із 600-сильним V12 здатен розвинути 340 км/год.

Моріц Гесс із Німеччини знайшов суперкар Lamborghini Diablo 1995 року, який раніше належав його родині. На пошуки рідкісного авто пішло 20 років. Історію авто розповіли в відео на Youtube-каналі VINWiki.

Батько Моріца — колекціонер Lamborghini
Фото: скриншот / YouTube

Батько Моріца — бізнесмен та колекціонер Lamborghini. У 1995 році, коли Моріц народився, він вирішив придбати лімітований суперкар Lamborghini Diablo SE30 Jota пурпурового кольору.

У родині Гессів дуже любили Lamborghini Diablo й нерідко Моріц із батьком брали на ньому участь у різноманітних автошоу. Проте у 2003 році машину довелося продати, бо не вистачало коштів на відкриття готельного бізнесу.

Lamborghini Diablo SE30 Jota випустили до 30-річчя марки
Фото: скриншот / YouTube

Моріц пригадує, що дуже сильно плакав і не хотів прощатися з автомобілем. Із того часу він постійно згадував про Lamborghini Diablo, а коли став дорослим і сам почав добре заробляти, то вирішив повернути авто.

Здавалося б, знайти Lamborghini Diablo SE30 Jota — не така вже і складна задача, адже випустили лише 28 таких 600-сильних суперкарів. Проте пошуки зайняли не один рік.

Lamborghini Diablo чудово зберігся
Фото: скриншот / YouTube

Батько Моріца знав лише, що суперкар Lamborghini був переправлений до Японії. Німцю вдалося вистежити машину в соцмережах, а потім зв’язатися із особою, яка придбала її в 2003 році. Вияснилося, що Diablo перепродали, але він лишився в Країні сонця, що сходить.

Виготовили лише 28 Lamborghini Diablo SE30 Jota
Фото: скриншот / YouTube

У грудні 2022 року Моріц Гесс використав відрядження в Японії, аби зустрітися з новим власником Lamborghini Diablo та навіть прихопив із собою оригінальний номер авто. Проте за 20 років лімітований суперкар суттєво подорожчав.

Суперкар знову бере участь у автошоу
Фото: скриншот / YouTube

Німець запропонував поміняти авто на Lamborghini Countach. Переговори тривали аж 7 місяців і у 2023 році сторони таки дійшли згоди.

Важливо В Україні у старому сараї знайшли дуже рідкісний німецький мотоцикл 60-х (фото)

Отримавши авто, Моріц одразу приїхав на ньому до батьківського дому. Виявилося, що Lamborghini Diablo SE30 Jota чудово зберігся, а його пробіг за 20 років збільшився всього на 10 000 км. Тепер він знову є частим гостем на німецьких автошоу.

Лімітований суперкар Lamborghini Diablo SE30 Jota створили до 30-річчя італійської марки. Купе з 600-сильним 5,7-літровим V12 здатне розігнатися до 100 км/год за 3,8 с і розвинути 340 км/год.

Раніше в Україні виявили раритетний преміальний Nissan 90-х. Великий седан називали японським Mercedes S-Class.

Також Фокус розповідав, що в США знайшли рідкісний лімітований Chevrolet Corvette 1978 року з пробігом усього 470 км.

Источник материала
Поделиться сюжетом