2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Надихнули жінки: Крістіан Лабутен випустив колекцію стільців на шпильці
Надихнули жінки: Крістіан Лабутен випустив колекцію стільців на шпильці

Надихнули жінки: Крістіан Лабутен випустив колекцію стільців на шпильці

Творець культового взуття співпрацював із дизайнером П'єром Йовановичем. Результатом стали десять унікальних стільців, які "взули" у справжні туфлі.

Крістіан Лабутен спільно з дизайнером П'єром Йовановичем випустили стільці на шпильці, виготовлених за індивідуальним замовленням. Про це пише журнал WWD.

Йованович у колаборації з Лабутеном створив дев'ять лімітованих стільців з "туфлями". Кожен предмет меблів був так чи інакше натхненний жіночими образами, починаючи від цариці Стародавнього Єгипту Нефертарі та закінчуючи танцівницею Жозефіною Бейкер, а також Дітою фон Тіз. Окрасою незвичайної колекції стали такі моделі:

  • Dita — для неї створили срібні туфлі на платформі з пензликом, що нагадують про бурлескні костюми Діти фон Тіз.
  • Josefina — модель натхненна фірмовими костюмами Бейкер з використанням рафи, бахроми й бісеру.
  • Zenobi — стілець прикрашений бірюзовим камінням, яке зміїться по задніх ногах і оперізує передні ноги, як браслети на щиколотках.
  • Nefertari — має вигравірувану лазером спинку з візерунком лотоса в синьому, теракотовому і бронзовому кольорах і бронзові підбори, що нагадують корону, якою увінчувалися саркофаги в Стародавньому Єгипті.

Проєкт є розвитком стільців Monsieur Oops (Gérard) і Madam Oops (Catherine) Йовановича, випущених 2017 року, що являють собою абстрактні чоловічі та жіночі обличчя, вишиті на спинках стільців, з простим черевиком біля основи ніжки.

"Після цього я зрозумів, що хочу зробити щось складніше. Мені подобаються складні речі. Коли все занадто просто, мені стає нудно", — поділився з журналістами дизайнер Йованович і уточнив, що на роботу з проєктом витратив два роки.

Своєю чергою Крістіан Лабутен, говорячи про колаборацію з дизайнером, зазначив, що в нього і в Йовановича різні погляди на естетику і прекрасне. Однак є те, що їх об'єднує і дає змогу працювати разом: це "одержимість деталями і майстерністю".

Нагадаємо, у листопаді 2023 року принцеса Монако Габріелла з'явилася в туфлях Christian Louboutin за 20 тис. грн. Спадкоємиця королівського подружжя продемонструвала взуття від відомого французького дизайнера зі знаменитою червоною підошвою.

Источник материала
Поделиться сюжетом