19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чи можуть при броні від мобілізації все одно вручити "мобілізаційну" повістку
Чи можуть при броні від мобілізації все одно вручити "мобілізаційну" повістку

Чи можуть при броні від мобілізації все одно вручити "мобілізаційну" повістку

Відповідь на запитання, чи впливає наявність бронювання від Мінекономіки на можливість вручення особі "мобілізаційної" повістки, пояснив у своєму рішенні Шостий апеляційний адміністративний суд.

Обставини справи – у наступному. Чоловік звернувся до Святошинського райсуду Києва з позовом до ТЦК про скасування постанови у справі про адмінправопорушення. Райсуд 29 лютого 2024 року його позов залишив без задоволення. Причина - чоловікові було відомо про необхідність прибуття до ТЦК, проте він без поважних причин туди не з'явився. Також Святошинський суд наголосив, що бронювання не є поважною причиною неприбуття до ТЦК, повідомляє "Судово-юридична газета".

Чоловік подав апеляційну скаргу. Підстава - "судом першої інстанції не було враховано наявність у позивача відстрочки від призову, що унеможливлює вручення особі "мобілізаційної" повістки".

Виявилося, що ТЦК змінив чоловікові його попередню військово-облікову спеціальність, за якою він одержав відстрочку, на іншу, тому його відстрочка недійсна, а сам чоловік підлягає мобілізації. Відстрочка у чоловіка була – від Мінекономіки.

ТЦК вирішило, що бронювання сталося з грубим порушенням, і недійсне. Аргументи чоловіка були, що органи ТЦК не мають жодних повноважень щодо скасування відповідного розпорядження про бронювання від Мінекономіки.

Крапку у справі поставив Шостий апеляційний адміністративний суд. Він вирішив, що апеляційну скаргу чоловіка слід залишити без задоволення. Як зазначив апеляційний суд, будь-які належні та допустимі докази на підтвердження існування поважних причин неприбуття до ТЦК, чоловіком не було надано.

Апеляційний суд погоджується з рішенням Святошинського райсуду, що бронювання військовозобов'язаного не звільняє останнього від обов'язку з'явитися до збірного пункту ТЦК у строки, зазначені в отриманих ними документах.

Нагадаємо, Vgorodeпублікував розбір основних положень нового закону про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня.

Источник материала
Поделиться сюжетом