19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Коваленко спростував чутки, що РФ не використовує Кримський міст для забезпечення військ: яка ситуація насправді
Коваленко спростував чутки, що РФ не використовує Кримський міст для забезпечення військ: яка ситуація насправді

Коваленко спростував чутки, що РФ не використовує Кримський міст для забезпечення військ: яка ситуація насправді

Керченський міст у тимчасово окупованому Криму залишається потужною логістичною артерією, яку російські окупанти використовують для перекидання техніки, живої сили та пально-мастильних матеріалів для забезпечення своїх підрозділів. Жодна інша дорога не зможе повноцінно забезпечити південне угрупування окупаційних військ РФ, як це робить вказана споруда.

На це вказав у своєму Telegram-каналі військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, також відомий як Злий одесит. Так він прокоментував матеріал видання The Independent, в якому йшлося про те, що Росія, ймовірно, перестала використовувати незаконно побудований Керченський міст для транспортування військ і техніки. 

"Чесно кажучи, був вкрай здивований такою інформацією, від, здавалося б, OSINтерів, які за ступенем аналітики, повинні бути трохи вищими за середньостатистичного споживача інформації. Оскільки перевезення залізничною гілкою Керченського мосту техніки, боєприпасів та іншого МТЗ РОВ як тривало, так і триває", – наголосив військовий оглядач.

Він запевнив, що у Керч регулярно прибувають склади з військовою компонентою, а місцеві моніторингові канали регулярно фіксують цей процес та повідомляють про нього.

"Що залізнична гілка, що автомобільна, продовжують активно використовуватися, а Крим відігравати роль транзитного, логістичного вузла, замінити який жодною дорогою через Маріуполь та Бердянськ – неможливо. І жодна нова логістична гілка не зможе забезпечити повністю, в режимі 24/7 – нон-стоп, південне угруповання РОВ чисельністю майже 200 тисяч тіл", – переконаний Коваленко.

Підсумовуючи, військовий оглядач назвав тезу про те, що "Керченський міст немає потреби атакувати", притягнутим за вуха наративом.

Нагадаємо, видання The Independent навело висновки аналітиків приватного розвідувального агентства Molfar, які запевнили, що використання Росією Кримського мосту значно скоротилося після атаки 17 липня 2023 року. 

Генеральний директор Molfar Артем Старосек вважає, що Україні слід зосередитись на Мелітополі, Бердянську та Маріуполі, де Росія прокладає нові залізничні лінії, щоб поєднати окуповані території з Кримом та материковою частиною РФ

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Антиросійський активіст, голова фонду "Стоп Російський Терор" (США) Герман Обухов висловив думку, що розпад Росії почнеться із втрати нею Криму, а Крим вона почне втрачати після знищення Керченського мосту. Далі активні бойові дії перекинуться на північ і північний схід, доки весь російський фронт не посиплеться.

– Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув на руйнування Кримського мосту вже 2024 року. Він опублікував ілюстрацію з різними видами мостів, де Керченський просто відсутній попри наявність його найменування.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом