19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мільйонер сплутав адреси й перерахував $70 млн незнайомій людині
Мільйонер сплутав адреси й перерахував $70 млн незнайомій людині

Мільйонер сплутав адреси й перерахував $70 млн незнайомій людині

Віртуальний гаманець жертви зараз показує втрату близько 97% всіх активів, що були на рахунку.

Чоловік втратив майже 70 мільйонів доларів через шахраїв, які створили підроблені облікові записи з адресами для здійснення операцій із криптовалютою. Про це повідомляє видання Business Insider.

Зловмисники створюють фальшиву "адресу" в інтернеті, використовуючи її для відправлення невеликої суми в надії, що людина помилково перерахує свої гроші не туди. Оскільки блокчейн є загальнодоступним, шахраям легко знаходити такі адреси й надсилати фішингові транзакції.

Фірма з безпеки блокчейну CertiK підтвердила переказ не названим відправником біткоїнів на суму $69,3 млн. Тепер віртуальний гаманець жертви зараз показує втрату близько 97% всіх активів, що були на рахунку.

Фахівці з кібербезпеки рекомендують двічі перевіряти кожну адресу перед відправленням великої суми й ніколи не копіювати її з історії транзакцій при переказі коштів, щоб уникнути шахрайства. Також ефективним методом перевірки є проведення незначного тестового платежу.

Зловмисники створюють фальшиву "адресу" в інтернеті, використовуючи її для відправлення невеликої суми в надії, що людина помилково перерахує свої гроші не туди
Фото: Pexels

Згідно зі звітом ФБР про інтернет-злочинність за 2023 рік, кількість махінацій, пов'язаних з криптовалютою, невпинно зростає. Торік це коштувало інвесторам $3,94 млрд. Повідомляється, що злочинці часто видають себе за представників відомих компаній та державних установ.

За словами експертів, найкращий спосіб розпізнати аферу — ніколи не довіряти тим, хто приймає оплату тільки в криптовалюті або обіцяє великі прибутки від сумнівних інвестицій, кажуть у відомстві.

Нагадаємо, раніше Фокус писав, що 42-річний американський мільйонер Метт Бусбіс, власник магазину спортивних товарів BuckFeather у Батон-Руж (штат Луїзіана, США), ніколи не почувався багатшим, аніж того дня, коли отримав один долар від хлопчика, який сплутав його з жебраком.

Крім того, мільйонер Майк Блек у межах унікального соціального експерименту добровільно відмовився від свого багатства та став бездомним. Чоловік хотів почати все з нуля й довести, що цілком реально без стартового капіталу заробити 1 мільйон доларів усього за 12 місяців.

Источник материала
Поделиться сюжетом