19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ЗС РФ формують штурмові групи, ситуація навколо Часового Яру ускладнюється, — Коваленко
ЗС РФ формують штурмові групи, ситуація навколо Часового Яру ускладнюється, — Коваленко

ЗС РФ формують штурмові групи, ситуація навколо Часового Яру ускладнюється, — Коваленко

За словами військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, росіяни в терміновому порядку формують групи для штурму міста в середині травня.

У районі населеного пункту Часів Яр Бахмутського району Донецької області ситуація ускладнюється через те, що російське командування не змогло домогтися значних успіхів до інавгурації президента РФ Володимира Путіна 7 травня і перейшло до формування ударних груп для штурму міста. Про це пише військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Ситуація навколо Часова Яру ускладнюється. Командування РОВ (російська окупаційна армія. — прим. Ред.), не отримавши до 7 травня, дня інавгурації російського малорозмірного маніяка, хоч якогось гідного результату (захоплення або одного з найближчих сіл, або одного з кварталів у східному секторі міста) і тим більше без перспективи цього результату до 9 травня, пішло ва-банк", — пише Коваленко.

Важливо В ЗСУ пояснили, навіщо підірвали міст в районі Часового Яру

Оглядач зазначає, що замість того, щоб створити умови для окупації Часового Яру шляхом захоплення "квартету" Богданівка-Іванівське-Кліщіївка-Андріївка, російські війська почали формувати ударну групу для початку штурму міста.

Як зазначив Коваленко, наразі по населеному пункту працюють силами переважно таких підрозділів:

  • 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії;
  • 11-го окремого десантно-штурмового батальйону.

У напрямку Кліщіївки діють:

  • підрозділи 88-го окремого мотострілецького батальйону 2-ї армії корпусу;
  • 1307-й мотострілецький полк 6-ї мотострілецької дивізії 3-ї армії корпусу.

При цьому в тиловій зоні формуються штурмові групи у складі 217-го і 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії для подальших операцій. Кількість штурмовиків на початковому етапі становить від 150 до 300 осіб.

Ситуація в районі населеного пункту Часів Яр за версією OSINT-аналітиків
Фото: deepstatemap.live

Головна мета першого етапу штурмових дій — встановлення контролю над "Каналом" і районом "Новий", вважає Коваленко. Основні напрямки удару, на думку оглядача, будуть зосереджені на трасі 0506 із Хромового до "Каналу" і через лісгосп "Німецький" — Ступки-Голубовські-2, обходячи село Іванівське, яке, як і раніше, перебуває під контролем України.

"Таким чином, каталізація наступу на Часів Яр стартує з другої половини травня і навіть трохи раніше, з урахуванням темпів формування штурмових груп. Перші підрозділи будуть готові до кінця вже цього тижня. Чи кинуть їх у штурми на майбутніх вихідних? Як м'ясо для розвідки боєм — швидше так, ніж ні", — резюмує Коваленко.

Нагадаємо, на думку військового експерта і ветерана АТО Євгена Дикого, якщо російські війська захоплять Часів Яр, то опиняться на панівних висотах біля великих міст на заході Донецької області.

3 травня стало відомо, що Сили оборони України отримали наказ продовжувати утримувати наступ військ ЗС РФ, які намагаються просунутися в Часів Яр. Росіяни прорвалися на східні околиці міста і перебувають на березі каналу.

Источник материала
Поделиться сюжетом