19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Підвищення тарифів на світло не уникнути: коли зміняться платіжки
Підвищення тарифів на світло не уникнути: коли зміняться платіжки

Підвищення тарифів на світло не уникнути: коли зміняться платіжки

Остаточного рішення про нову вартість електроенергії для населення ще немає. При цьому на розгляді у Кабміні є кілька варіантів.

Вже з 1 червня в Україні можуть підвищити тарифи на електроенергію. До цього часу вартість кожної кВт*год буде становити 2,64 грн. Однак влітку, згідно з різними сценаріями, вартість електроенергії може досягти близько 3-3,5 грн. Про це пише OBOZ.UA.

Відомо, що Кабмін прийняв рішення продовжити до кінця травня чинний тариф. Впродовж цього часу експерти повинні дати належну оцінку стану в енергетиці та порахувати, який ресурс необхідний для проведення ремонтних робіт.

Тарифи на світло — чи будуть відключати електроенергію?

Впродовж літа в енергосистемі України однозначно очікується непроста ситуація. Подальші піки споживання будуть через потепління. Чи будуть запроваджувати графіки відключення світла буде залежати від низки факторів, серед яких: скільки ТЕС вдасться відновити та запустити, чи зможуть російські війська надалі атакувати енергосистему. При цьому Україна вже зараз залучає екстрену допомогу від країн ЄС.

Не варто виключати сценарію, згідно з яким "Укренерго" прийме рішення про запровадження графіків відключень електроенергії.

Важливо В Україні можуть підвищити тарифи на світло майже на 33%: нардеп пояснив причину (відео)

Скільки доведеться платити за електроенергію за новим тарифом?

Попри те, що остаточне рішення з цього приводу ще не ухвалене, проте Кабмін вже розглядає кілька варіантів. Зокрема у профільному комітеті Ради озвучили пропозицію для великих споживачів підняти тариф до рівня собівартості генерації та доставки (а це вже може бути більш як 3,5 грн за кВт*год). Однак проблема полягає у тому, кого можна вважати великими споживачами. З одного боку, власники великих будинків насправді витрачають електроенергію на освітлення, численні електроприлади, теплу підлогу, роботу насосів, котлів значно більше, ніж ті, хто проживає у невеликих квартирах. Разом з цим мешканці багатоповерхівок без газу також витрачають велику кількість електроенергії, у тому числі в зимовий період.

6 травня стало відомо, що директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко вважає, що з червня-липня можна очікувати збільшення вартості електроенергії до 3,50 грн/кВт з нинішніх 2,68 грн/кВт.

Також відомо, що в Україні очікується зростання тарифів на житлово-комунальні послуги. Зокрема суттєво зростуть ціни на електроенергію.

Теги по теме
тарифы
Источник материала
Поделиться сюжетом