19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Потрібні час і момент": у ЗСУ пояснили, як знищити Кримський міст ракетами
"Потрібні час і момент": у ЗСУ пояснили, як знищити Кримський міст ракетами

"Потрібні час і момент": у ЗСУ пояснили, як знищити Кримський міст ракетами

Фахівці вивчають можливість атакувати Кримський міст, щоб на споруді не було можливості швидко відновити залізницю та дорожнє полотно.

Кримський міст можливо знищити, але для цього потрібна велика кількість ракет. Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш таку думку висловив Video NV.

З його слів, є певні місця на конструкції, куди варто завдавати ударів. Такі атаки не дозволять швидко відновити залізницю та дорожнє полотно.

Важливо Який морський дрон Сил оборони зможе знищити Кримський міст, — офіцер ВМС ЗСУ (відео)

"Для цього треба багато ракет, бо міст здоровий", – заявив він.

Євлаш зазначив, що фахівці вже працюють у цьому напрямку. З його слів, вони тривалий час аналізують цей міст та збирають необхідну інформацію.

"Для цього необхідні час і момент", – оцінив речник Повітряних сил ЗСУ ймовірність знищення конструкції.

Кримський міст військовий назвав одним із надзахищених об’єктів у світі. Системи ППО та бригади охороняють споруду. При цьому у разі загрози для об'єкта, російські окупанти роблять задимлення і намагаються його замаскувати.

"Дуже ретельно охороняється", – пояснив він.

У травні у ЗМІ написали, що російська влада зменшила використання Кримського мосту для постачання військ РФ. Натомість з'явився новий шлях, оскільки добудовується залізниця неподалік від Маріуполя та Бердянська.

Перевезення залізничною гілкою Керченського мосту техніки, боєприпасів та іншого обладнання ЗС РФ як тривало, так і триває. У Керч регулярно прибувають склади з цією компонентою. Тому питання знищення Кримського мосту лишається нагальним, як вважає військовий аналітик Олександр Коваленко.

Нагадаємо, 7 травня видання The Independent повідомило, що РФ більше не використовує Кримський міст для підвезення зброї та військ. Аналітики розповіли про те, що у березні та квітні 2024 року мостом не пересувалася російська військова техніка, а ЗСУ варто зосередитись на нових залізничних коліях, які окупанти будують поблизу Мелітополя та Бердянська.

Теги по теме
Крым
Источник материала
Поделиться сюжетом