19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пулітцерівську премію отримали Reuters, АР, Times та New York Times
Пулітцерівську премію отримали Reuters, АР, Times та New York Times

Пулітцерівську премію отримали Reuters, АР, Times та New York Times

У Колумбійському університеті США оголосили лауреатів однієї з найпрестижніших американських нагород у галузі літератури, журналістики, музики і театру - Пулітцерівської премії. Про це розповіла адміністраторка премії Марджорі Міллер.

Премію отримали:

  • Associated Press – отримало нагороду в галузі художньої фотографії за висвітлення глобальної міграційної кризи на кордоні США та Мексики.
  • Агентство Reuters  -  дві Пулітцерівські премії за серію розслідувань про виробничу імперію Ілона Маска та нагороду в категорії екстремальних новин за фотозйомку конфлікту Ізраїлю та Гази. 
  • The Times - три нагороди, зокрема за висвітлення нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня та його наслідків, а також про дитячу працю мігрантів у США дісталося 
  •  The New York Times - три нагороди за журналістські розслідування, міжнародні репортажі та написання статей.
  •  New Yorker  - отримав дві Пулітцерівські премії.
  •  Нагороду також отримав російський опозиційний лідер і оглядач Washington Post Володимир Кара-Мурза, а також редактор газети Девід Гоффман та журналіст Джеррі Ши.
  • ProPublica – отримала нагороду у номінації "державна служба" за репортажі про Верховний суд США та корупцію у ньому. 

Пулітцерівську премію за спеціальні цитати також отримали журналісти і письменники, які висвітлювали війну в Газі. 

Всього Пулітцерівська премія відзначила найкращих у журналістиці в 15 категоріях, а також у восьми мистецьких категоріях, зосереджених на книгах, музиці та театрі. Переможець у номінації "державна служба" отримує золоту медаль. Усі інші переможці по 15 000 доларів.

  •  У 2023 році американське інформаційне агентство Associated Press отримало Пулітцерівську премію в номінації «За служіння суспільству» завдяки роботі українських фотографів та відеографів Мстислава Чернова і Євгена Малолєтки, журналістки та продюсерки Василіси Степаненко та американської репортерки Лорі Хіннат в Маріуполі. 
  • Пулітцерівська премія  - одна з найпрестижніших американських нагород у галузі літератури, журналістики, музики та театру. У 2022 році лауреатами Пулітцерівської премії стали всі українські журналісти, які висвітлюють війну Росії в Україні. 
Источник материала
Поделиться сюжетом