19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ринок нерухомості: житло в Києві та області падає в ціні
Ринок нерухомості: житло в Києві та області падає в ціні

Ринок нерухомості: житло в Києві та області падає в ціні

Ринок нерухомості: житло в Києві та області падає в ціні

Пропозиція та попит залежать від ситуації на фронті.  

Ринок нерухомості останнім часом дещо змінилися. Ситуація на фронті позначається на попиті та пропозиції щодо житла. Зокрема в Києві побільшало пропозицій, а покупці не поспішають купувати. Як результат, ціни почали падати.

Так, вартість квартир в Києві та області подешевшала на 5-7% (в порівняні з цінами кінця минулого року).  

Від ріелторів можна почути: "Хтось з продавців, через відсутність успіхів на фронті, остаточно вирішив продати майно і залишити Україну. При цьому готові поступатися у ціні. Щодо покупців, то ті, у кого є гроші, не спішать купувати, оскільки не розуміють, що буде далі в Україні. І взагалі стало мало людей, у яких є гроші на значні покупки".  

Як розповів експерт з нерухомості Юрій Піта, на якого посилається 24 Канал, наразі головним фактором є безпека, а основні тенденції ринку такі:

  • В західних регіонах України попит більш стійкий, ціни з початку року практично не змінилися;
  • У Києві з’являється більше пропозицій, попит починає потроху знижуватися.

"Зараз почали з’являтися покупці по програмі "єВідновлення". І є ймовірність, що це може підтримати ринок", – очікує експерт.

Раніше повідомлялось, що в Україні визначили області, де вартість спорудження житла є найдорожчою та найдешевшою. Розрахунок виконали експерти Мінрегіонбуду станом на 1 квітня, обчислюючи вартість 1 квадратного метра загальної площі квартир будинку, з урахуванням податку на додану вартість.

 

 

Источник материала
Поделиться сюжетом