19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Стало відомо, якою стане у Києві ціна за гарячу воду після підвищення у травні
Стало відомо, якою стане у Києві ціна за гарячу воду після підвищення у травні

Стало відомо, якою стане у Києві ціна за гарячу воду після підвищення у травні

Вже з початку травня для всіх мешканців Києва буде підвищено абонплату за постачання гарячої води та тепла.

З 1 травня "Київводоканал" та "Київтеплоенерго" підвищують для столичних мешканців плату за абонентське обслуговування. Інформацію про це отримав "Комерсант український" у джерела у столичній міськдержадміністрації.

З 1 травня 2024 року гаряче водопостачання (без урахування витрат на обслуговування та заміну лічильників) коштуватиме 22,08 грн., тобто плата збільшиться на 6,73 грн. Гаряче водопостачання (з урахуванням витрат на обслуговування та заміну лічильників) коштуватиме 36,95 грн з ПДВ, або зросте на 1,76 грн.

Постачання теплової енергії коштуватиме 22,38 грн з ПДВ, або збільшиться на 78 коп. Такою буде ціна без урахування витрат на обслуговування та заміну лічильників. Якщо до послуги входить і обслуговування та заміна теплових лічильників, то з 1 травня її вартість становитиме 37,25 грн з ПДВ, тобто дорожче на 6,18 грн.

Хоча абонплату збільшено з 1 травня, офіційного попередження мешканців Києва про це поки не було, а платіжки з новими цінами прийдуть уже у червні.

Причина підвищення цін – зростання прожиткового мінімуму та подорожчання виробничих матеріалів.

Нагадаємо, "Центр комунального сервісу" у Києві дозволив підписувати документи віддалено за допомогою електронного підпису.

Источник материала
Поделиться сюжетом