20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Половина випущених по Україні ракет із КНДР вибухнула в повітрі, — Офіс генпрокурора
Половина випущених по Україні ракет із КНДР вибухнула в повітрі, — Офіс генпрокурора

Половина випущених по Україні ракет із КНДР вибухнула в повітрі, — Офіс генпрокурора

Як зазначили у відомстві, близько 50 ракет було запущено із західних регіонів Росії, включно з Бєлгородською, Воронезькою та Курською областями. Проводиться розслідування для встановлення можливої присутності інструкторів із Пхеньяна на місцях пусків.

Майже половина з північнокорейських ракет, випущених Росією по містах України, не досягла мети. Про це в коментарі агентству Reuters повідомили в Офісі генерального прокурора України.

Представники офісу зазначили, що вивчено уламки 21-ї з приблизно 50-ти балістичних ракет, які були запущені Росією в період з кінця грудня до кінця лютого.

"Майже половина ракет відхилилася від своєї запланованої траєкторії й вибухнула в повітрі, тому уламки не були виявлені", — повідомили в Офісі генпрокурора.

Останній відомий запуск північнокорейської ракети KN-23 у бік України було зафіксовано 27 лютого. Ця кількість запусків відповідає даним розвідки, згідно з якими Північна Корея надала Росії близько 50 балістичних ракет.

З цих ракет три були спрямовані в бік Києва та його околиць, а решта були націлені на Харківську, Полтавську, Донецьку та Кіровоградську області.

Унаслідок використання північнокорейських озброєнь на території України загинули 24 людини, ще 115 дістали поранення, також було пошкоджено житлові та промислові об'єкти.

В Офісі генпрокурора зазначили, що приблизно 50 ракет запустили із західних областей Росії, включно з Бєлгородською, Воронезькою та Курською областями. Водночас проводять розслідування для встановлення можливої присутності інструкторів із Пхеньяна на місцях пусків.

Росія використовує ракети з КНДР

5 січня військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко повідомив, що балістичні ракети, які Росія отримала від Північної Кореї, ймовірно, вдарили по Харкову 2 січня. Йшлося про KN-23 (Hwasong-11GA).

Важливо Дві ракети, якими РФ атакувала Харків, виробили в КНДР, — поліція (фото)

30 квітня стало відомо, що Організація Об'єднаних Націй (ООН) підтвердила, що уламки від ракети, яка атакувала Харків 2 січня, належали північнокорейській балістичній ракеті серії Hwasong-11.

Теги по теме
Обстрел
Источник материала
Поделиться сюжетом