20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Знищувати вже "неактуально": експерт розвіяв міф аналітиків щодо ударів по Кримському мосту
Знищувати вже "неактуально": експерт розвіяв міф аналітиків щодо ударів по Кримському мосту

Знищувати вже "неактуально": експерт розвіяв міф аналітиків щодо ударів по Кримському мосту

Перевезення залізничною гілкою Керченського мосту техніки, боєприпасів та іншого обладнання ЗС РФ як тривало, так і триває. У Керч регулярно прибувають состави з цією компонентою. Тому питання знищення Кримського мосту лишається нагальним, вважає Олександр Коваленко.

Попри те, що російські окупанти зменшили перевезення військових вантажів Кримським мостом, його все одно потрібно зруйнувати. Таку думку висловив військовий аналітик Олександр Коваленко.

Він зауважив, шо його здивувала заява однієї з OSINT-спільнот про те, що Керченський міст втратив свою значущість, оскільки вже майже як рік російські окупанти не перевозять ним по ньому військову техніку і в цілому, військової компоненти. Міст працює виключно на цивільні перевезення і цивільні вантажі.

Важливо РФ більше не використовує Кримський міст для підвезення зброї та військ, — ЗМІ

"Чесно кажучи, був вкрай здивований такою інформацією, від, здавалося б, OSINтерів, які за ступенем аналітики, повинні бути трохи вищими за середньостатистичного споживача інформації. Оскільки перевезення залізничною гілкою Керченського мосту техніки, боєприпасів та іншого обладнання російських окупаційних військ як тривало, так і триває. У Керч регулярно прибувають состави з цією компонентою і місцеві моніторингові канали, такі як "Крымский ветер", "АРК" та інші, постійно цей процес фіксують та повідомляють про нього", — зазначив Олександр Коваленко.

Він додав, що Кримським мостом продовжують перевозити цистерни з нафтопродуктами, а цивільні потяги перевозять особовий склад ЗС РФ.

"Що залізнична гілка, що автомобільна, продовжують активно використовуватися, а Крим відігравати роль транзитного, логістичного вузла, замінити який жодною дорогою через Маріуполь та Бердянськ – неможливо. І жодна нова логістична гілка не зможе забезпечити повністю, в режимі 24/7 – нон-стоп, південне угруповання РОВ чисельністю майже 200 тисяч тіл. А тому, вкрай дисонують висновки, з урахуванням буквально притягнутого за вуха нарратива, що "Керченський міст немає потреби атакувати", — резюмував військовий аналітик.

Нагадаємо, що раніше Олександр Коваленко нагадав, що Україна має повне право знищувати будь-які військові об'єкти на території ворога. Все більше уваги приділяється саме ударам по ППО ворога.

4 травня на території тимчасово окупованого Кримського півострова виникла масштабна пожежа. Сталося це на місці дислокації російських ракетних комплексів "Іскандер-М".

Источник материала
Поделиться сюжетом