19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Актор "Гри престолів" помер через пів року після діагностики раку
Актор "Гри престолів" помер через пів року після діагностики раку

Актор "Гри престолів" помер через пів року після діагностики раку

Британський актор Ян Гелдер, який завершив свою півстолітню кар'єру, знявшись у хіт-серіалі "Гра престолів" у ролі Кевана Ланністера, пішов у засвіти 7 травня. Йому було 74 роки.

Про смерть повідомив чоловік знаменитості, актор Бен Деніелс, на своїй Instagram-сторінці. У грудні 2023 року у Гелдера діагностували рак жовчного міхура. Агент зірки Деніел Альберт також підтвердив жахливу звістку.

За 50-річну кар’єру на телебаченні, кіно та в театрі Гелдер знявся у популярному британському науково-фантастичному шоу "Доктор Хто, а також у телевізійній адаптації "Темних матерій" за трилогією фантастичних романів Філіпа Пулмана, пише New York Times.

Він з’явився в 12 епізодах "Гри престолів" як Кеван Ланністер, починаючи з першого сезону, коли його персонаж був військовим радником свого старшого брата Тайвіна, у той час, як дім Ланністерів бився з домом Старків. Ян повернувся до ролі у п'ятому сезоні, вступивши у боротьбу за владу, яка стала результатом смерті Тайвіна. Кеван Ланністер був убитий наприкінці шостого сезону разом з багатьма іншими персонажами.

Ян Гелдер народився 3 червня 1949 року. Кар'єру актор розпочав з телевізійних шоу ще в 1970-х роках, зокрема у "Новому Скотланд-Ярді" і "Королі Едварді". Він також грав у таких театральних постановках таких, як "Боги та чудовиська" та "Тіт Андронік" у лондонському театрі "Глобус". Знаменитість та Бен Деніелс почали зустрічатися в 1993 році, коли їх обох взяли на роль у виставі "Розважаючи містера Слоуна".

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, як принц Гаррі повернувся на батьківщину, але король його проігнорував: чому герцог у вигнанні не зустрінеться з хворим на рак батьком.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом