20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Боєць із Херсонщини збив уже дві російські ракети із ПЗРК "Ігла"
Боєць із Херсонщини збив уже дві російські ракети із ПЗРК "Ігла"

Боєць із Херсонщини збив уже дві російські ракети із ПЗРК "Ігла"

Боєць Херсонської зенітної ракетної бригади рано-вранці 8 травня знищив з переносного зенітного ракетного комплексу "Ігла" російську крилату ракету в небі над півднем України. На його рахунку, це вже друга ліквідована ракета, повідомляє прес-служба командування Повітряних сил у соцмережах.

- Отримали інформацію про атаку ворога та негайно почали вести візуальне спостереження. Разом із командиром розрахунку та навідником використовували тепловізори, застосували лазерну указку та швидко спіймали російську ракету на приціл. У небі в цей час уже розвиднілося, а в такі моменти зловити ворожу крилату ракету складніше, її менш помітно, - каже військовослужбовець на ім'я Олексій.

При цьому боєць наголошується, що в такі моменти головне – холоднокровність та впевненість у собі. Мета була знищена, ворожа крилата ракета вибухнула у повітрі, зазначають у Повітряних силах. Там також додали, що для Олексія це друга крилата ракета, збита із ПЗРК "Ігла".

  • У ніч проти 8 травня Росія завдала чергового масованого удару по Україні. Ворог випустив по містах та селах понад 50 ракет та понад 50 БпЛА.
  • Росія обстріляла три ТЕС. Серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики вже працюють над ліквідацією наслідків атаки.
Источник материала
Поделиться сюжетом