19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ford зніме з виробництва найпопулярнішу легкову модель: причини відомі
Ford зніме з виробництва найпопулярнішу легкову модель: причини відомі

Ford зніме з виробництва найпопулярнішу легкову модель: причини відомі

Ford Focus випускають із 1998 року й він є наймасовішою легковою моделлю марки. Уже продали понад 18 мільйонів цих автомобілів.

Ford Focus невдовзі знімуть з виробництва. Модель С-класу припинять випускати у середині 2025 року. Цю інформацію підтвердив британському виданню Autocar керівник європейської філії Ford Motor Мартін Сандер.

За його словами, Ford наразі не планує продовжувати випуск Focus. Натомість концерн сконцентрується на створенні електромобілів і невдовзі ми побачимо збільшення об’ємів виробництва моделі. Крім того, уже до кінця нинішнього року очікується розширення електричної лінійки марки.

Попит на Ford Focus різко впав
Фото: Ford

У Ford не відкидають можливості створення компактних електрокарів розміром із Focus чи Fiesta, але вони з’являться після того, як на європейський ринок виведуть чотири електрокросовери.

Важливо Маленький раритет: у Києві помітили маловідомий кабріолет Ford 2000-х (фото)

Причиною відмови від Ford Focus стала не лише ставка не електромобілі, але й зниження попиту на модель, адже покупці віддають перевагу кросоверам. Якщо в 2014 році було продано 870 тисяч Ford Focus, то в 2020 – вже 207 тис., а у 2022 – лише 93 тис. Модель уже покинула північноамериканський ринок.

Ford Focus випускають із 1998 року
Фото: Ford

Попри це, Ford Focus залишається найпопулярнішою легковою моделлю марки: із 1998 року випущено понад 17 мільйонів цих авто – більше, ніж знаменитих масових Ford T. Лише пікап Ford F-Series розійшовся більшим накладом.

До речі, недавно стало відомо, що і Subaru Legacy припинять випускати в 2025 році.

Також Фокус розповідав, що стартував випуск нового Volkswagen Golf 2024.

Источник материала
Поделиться сюжетом