20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Міс США-2023" відмовилася від титулу королеви краси і назвала причину
"Міс США-2023" відмовилася від титулу королеви краси і назвала причину

"Міс США-2023" відмовилася від титулу королеви краси і назвала причину

Ноелія Фойгт йшла до своєї мрії про корону сім років, однак після перемоги вона зрозуміла, що її психічне здоров'я для неї набагато важливіше, і прийняла серйозне рішення.

24-річна Ноелія Фойгт, яка стала "Міс США-2023", шокувала своїх шанувальників, заявивши в Instagram, що вирішила відмовитися від титулу, якому йшла сім років. Дівчина опублікувала розгорнутий пост, у якому пояснила причини такого кроку.

"У житті я високо ціную важливість ухвалення рішень, які будуть найкращими для тебе і твого ментального здоров'я. Як особистості ми зростаємо, проходячи через різні труднощі, які змушують нас більше вивчати себе. Моя подорож як "Міс США" була неймовірно значущою: я з гордістю представляла Юту, а потім і США на "Міс Всесвіт". На жаль, я прийняла дуже важке рішення відмовитися від титулу", — почала вона своє повідомлення.

Ноелія подякувала за підтримку фанатам, сім'ї, наставникам, організаторам шоу та багатьом іншим, а також наголосила, що її подорож як "Міс США 2023" принесла їй безцінний досвід, дружбу і зв'язки на все життя.

Причиною, які змусили дівчину відмовитися від корони, стали проблеми з психічним здоров'ям.

""Ніколи не ставте під загрозу своє фізичне та психічне благополуччя. Наше здоров'я — це наше багатство", — наголосила Фойгт.

Фото: noeliavoigt/instagram

У своїй заяві вона окремо зупинилася на боротьбі з булінгом, харасментом і нападками на іммігрантів.

"Кожного разу, коли мене запитують, що було моєю найулюбленішою частиною бути Міс США, я завжди розповідала, як сильно мені подобається працювати зі Smile Train (некомерційна організація, що надає допомогу дітям з розщепленням піднебіння), бути затятим прихильником боротьби з булінгом, інформування про насильство на побаченнях і його запобігання, імміграційних прав і реформ, а також проливати світло на моє коріння як першої американки венесуельського походження, яка виграла конкурс "Міс США", — написала Ноелія, мати якої переїхала до США з Венесуели.

Опускати руки красуня не збирається.

"У глибині душі я знаю, що для мене це тільки початок нового етапу, і я сподіваюся, що продовжую надихати інших залишатися стійкими, приділяти першочергову увагу своєму психічному здоров'ю, виступати на захист себе та інших, використовуючи свій голос, і ніколи не боятися того, що чекає в майбутньому, навіть якщо воно здається невизначеним. Ніколи не ставте під загрозу своє фізичне і душевне благополуччя. Мільйон подяк усім вам за вашу постійну й непохитну підтримку. Пора написати наступний розділ. Я сподіваюся, що ви залишитеся, щоб подивитися, що буде далі", — закликала Ноелія.

Instagram-акаунти конкурсів "Міс США" і "Юна міс США" у спільному пості підтримали рішення Фойгт.

"Ми поважаємо і підтримуємо рішення Ноелії скласти з себе повноваження. Благополуччя наших співробітників є головним пріоритетом, і ми розуміємо, що наразі їй необхідно розставити пріоритети для себе", — йдеться в повідомленні.

Наступний конкурс "Міс США" має відбутися в серпні.

Ноелія Фойгт спочатку завоювала титул "Міс Юта — 2023" у квітні минулого року, потім у вересні виграла національний конкурс, ставши його 72-ю переможницею. Вона також представляла США на конкурсі "Міс Всесвіт". Дівчина вивчала дизайн інтер'єру і мріяла заснувати власну дизайнерську фірму, а також вести ТБ-шоу, в якому б учасникам допомагали робити ремонт у їхніх будинках. Її також цікавлять питання імміграції.

До всього іншого Ноєлія написала дитячу книжку "Хоробра Медді" (Maddie the Brave), у якій порушуються проблеми булінгу та його попередження. В основі сюжету — історія Медді Вітсетт, 9-річної дівчинки з Бірмінгема (штат Алабама), яка покінчила життя самогубством після знущань з боку інших учнів її школи.

Раніше Фокус писав, що 22-річна пілотеса винищувача ВПС США завоювала титул "Міс Америка".

Источник материала
Поделиться сюжетом