20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Обстріл шкільного стадіону в Харкові: серед постраждалих четверо дітей
Обстріл шкільного стадіону в Харкові: серед постраждалих четверо дітей

Обстріл шкільного стадіону в Харкові: серед постраждалих четверо дітей

За даними ОВА, двоє хлопців у важкому стані, ще один юнак та дівчинка — у середньому. Правоохоронці встановлюють тип зброї, з якої ворог бив по Салтівці.

У Харкові до семи зросла кількість постраждалих внаслідок російського обстрілу у середу, 8 травня. Про це повідомив у Telegram голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, серед поранених — 8-річна дівчинка, двоє хлопчиків 14 років і хлопчик 15 років. Двоє юнаків перебувають у важкому стані, хлопець та дівчинка — у середньому. Усі госпіталізовані до медзакладу.

До лікарні також доставили із травмами середнього ступеня 55-річного цивільного чоловіка. Дві жінки 80 та 32 років у легкому стані — медики надали їм допомогу на місці.

У Харківській обласній прокуратурі додали, що під російським обстрілом був Салтівський район. Окупанти влучили по території стадіону однієї зі шкіл. Пошкоджена будівля освітнього закладу та прилеглі житлові будинки.

Наразі правоохоронці та вибухотехніки працюють над встановленням типу боєприпасу, яким російська армія вдарила по місту. Триває слідство.

"Російська армія навмисно та цілеспрямовано вчергове атакувала звичайний цивільний обʼєкт — спортмайданчик. Вдень. Коли діти грали на вулиці", — наголосили в прокуратурі.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Російська армія влучила спортмайданчик
Фото: Харківська обласна прокуратура
Окупанти атакували Салтівський район
Фото: Харківська обласна прокуратура

Нагадаємо, 8 травня російська армія вдарила по Харкову. У місті не пролунав сигнал повітряної тривоги. Спікер Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенка заявив, що вид озброєння, яке застосували окупанти, не було видно на радарах протиповітряної оборони.

Вночі 8 травня ЗС РФ завдали комбінованого удару по Україні. Росіяни випустили 55 ракет і 21 ударний дрон. Силам ППО вдалося знищити 59 повітряних цілей. Росія вдарила по об'єктах енергетичної інфраструктури у шести областях — Київській, Вінницькій, Львівській, Полтавській, Кіровоградській і Запорізькій.

Теги по теме
Обстрел Дети Харьков Школа
Источник материала
Поделиться сюжетом