19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ринок нерухомості: що відбуватиметься з попитом на житло влітку
Ринок нерухомості: що відбуватиметься з попитом на житло влітку

Ринок нерухомості: що відбуватиметься з попитом на житло влітку

Український ринок нерухомості нині переживає нестабільний період через ряд внутрішніх і зовнішніх факторів, зокрема повномасштабне вторгнення.

Однією з головних проблем стало зменшення платоспроможного попиту серед покупців, що відображається на попиті, вважає експерт нерухомості Олексій Мурін у своєму блозі на Новини Pro.

Експерт поділився роздумами щодо тенденцій на ринку. За його словами, попит на купівлю житла об'єктивно зменшився, а влітку його зростання малоймовірне через можливі додаткові воєнні дії, які створюють нестабільність та лякають населення.

Така ситуація призвела до того, що покупці стають обережнішими у прийнятті рішення щодо купівлі нерухомості.

Мурін розповів, що зараз ситуація із продажем нерухомості визначається великою мірою її конкурентоспроможністю на ринку. Тому квартира, яка представлена на нижчому сегменті ринку, може знайти свого покупця, у той час, як об'єкти в середньому та вищому ціновому діапазоні можуть залишатися на ринку протягом тривалого періоду.

На думку експерта, влітку можна буде спостерігати ситуацію з попитом, подібну до тієї, що зараз.

Хоча попит на купівлю нерухомості маленький, ринок оренди нерухомості демонструє більшу життєздатність. Люди, переїжджаючи з міст, що перебувають у зоні максимальної небезпеки, активно шукають житло в більш безпечних регіонах, збільшуючи попит на винаймання квартир та будинків.

Попри негативні тенденції, на ринку нерухомості присутній елемент стабільності – програма "єОселя". Ця ініціатива надає можливість купувати житло в новобудовах в розтермінування до 10 років під низький відсоток.

Такий підхід зберігає інтерес певних категорій громадян до ринку нерухомості. Проте, велика залежність ринку від цієї програми створює ризик повного краху у випадку її зупинення.

Источник материала
Поделиться сюжетом