20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росіяни намагаються взяти штурмом острів Нестрига: у хід пішов гідроцикл
Росіяни намагаються взяти штурмом острів Нестрига: у хід пішов гідроцикл

Росіяни намагаються взяти штурмом острів Нестрига: у хід пішов гідроцикл

За словами спікера стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитра Плетенчука, росіяни, ймовірно, нарощуватимуть угруповання військ на правобережжі Херсонщини. Але штурм видається для них складним завданням, оскільки доводиться йти відкритою місцевістю.

Російські війська продовжують робити спроби штурму острова Нестрига на Херсонщині, для цього навіть застосували гідроцикл, але зазнали невдачі. Про це в середу, 8 травня, повідомив начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі національного телемарафону.

За його словами, спроби взяти острів штурмом провалюються, внаслідок чого зростає кількість ліквідованих російських окупантів. Невдачі росіян зумовлені рельєфом — на відкритій місцевості підрозділи ЗСУ, що обороняються, зберігають вогневу перевагу перед загарбниками.

Важливо "Не дають спокою": ЗС РФ не перестають штурмувати Кринки та острів Нестрига, — Плетенчук (відео)

"Так, зміни є. Вони вже гідроцикл застосували. Це щось новеньке, насправді. Але це їм не допомогло. Кількість людей у російській формі з "синьою засмагою" на березі цього острова лише зростає, тому що вони змушені проводити штурмові дії з води, а це відкрита місцевість, відкрита поверхня, і там це, звичайно, набагато складніше", — розповів Плетенчук.

Речник зазначив, що росіяни, ймовірно, нарощуватимуть угруповання військ на напрямку Кринок і острова Нестрига в Херсонській області. При цьому росіяни регулярно застосовують авіаудари по населених пунктах на правому березі.

"Не виключено, що вони будуть лише збільшувати ці спроби, що вони будуть, ймовірно, збільшувати кількість техніки. І це попри те, що вони крім цього обстрілюють прибережну смугу КАБами — населені пункти на правобережжі Херсонщини. Тому так, ситуація там складна, але контрольована", — резюмував Плетенчук.

Дивитися з 1:18

Нагадаємо, 30 квітня Плетенчук розповів, що росіяни кілька разів намагалися штурмувати звільнений острів Нестрига, але були змушені відступати через втрати. За його словами, до повернення контролю над островом бійцями ЗСУ, він перебував у "сірій зоні", куди заходили диверсанти, які обстрілювали з мінометів населені пункти Херсонської області.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом