19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росіяни збільшили військову базу на кордоні з Донецькою областю, — Андрющенко
Росіяни збільшили військову базу на кордоні з Донецькою областю, — Андрющенко

Росіяни збільшили військову базу на кордоні з Донецькою областю, — Андрющенко

Цей полігон окупанти активно використовують для тренувань. На його території за останні пів року помітно збільшилася кількість різних споруд.

Російські окупанти облаштовують свою військову базу-полігон, яка розташована на кордоні з Донецькою областю, між с. Новопетрівка та с. Куликівське Бердянського району. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Від жовтня 2023 року на території об'єкта не просто з’явились нові споруди, але площа військової бази зросла на захід та північ.

Неподалік цієї бази знаходиться тренувальний полігон між хутором Бабах-Тарама та селом Куликівське, пояснив радник мера.

До того ж, як зазначив Петро Андрющенко, саме на цей полігон наприкінці квітня прибуло інженерне підкріплення. Тоді у Маріупольському районі фіксували понад півтора десятка вантажівок, які перевозили негабаритні вантажі, військові металеві конструкції, деревину та велику кількість особового складу.

Також у той час також фіксувалося на полігонах початок тренувань мінометних підрозділів й завезення бойових машин піхоти. А інженерні підрозділи по лінії були зайняті прокладанням кабелів зв'язку.

Нагадаємо, Петро Андрющенко повідомляв, що у Кальміуському районі окупованого Маріуполя Донецької області місцеві жителі все частіше починають чути звуки вибухів. Найімовірніше, росіяни там проводять стрільби зі ствольної артилерії.

Також Фокус писав, що збройні сили Російської Федерації будуть укріплення в Бердянському районі Запорізької області. Наразі ворог відвантажує бетонні блоки в Маріупольському порту.

Теги по теме
война Донецкая область Мариуполь
Источник материала
Поделиться сюжетом