20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Розширення ядерного арсеналу РФ ускладнює динаміку глобальної безпеки - генерал Браун
Розширення ядерного арсеналу РФ ускладнює динаміку глобальної безпеки - генерал Браун

Розширення ядерного арсеналу РФ ускладнює динаміку глобальної безпеки - генерал Браун

Сполучені Штати розглядають війну Росії в Україні як спробу підірвати світовий порядок та занепокоєні у зв’язку із зосередженістю РФ на розширенні та модернізації свого арсеналу ядерної зброї.

Про це заявив у середу під час слухань у Сенаті США щодо оборонного бюджету на наступний рік голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Війна Росії в Україні не тільки загрожує європейській стабільності, але й спрямована на підрив світового порядку на користь її інтересів»,- зауважив американський головнокомандувач.

У цьому зв’язку він підкреслив важливість збереження міжнародної підтримки України та її суверенітету, щоби стримати будь-яку майбутню агресію в усьому світі.

«Зосередженість Росії на розширенні та модернізації її ядерного арсеналу ще більше ускладнює динаміку глобальної безпеки», - сказав Браун.

Крім того, він наголосив на загрозах, які несуть для стабільності ядерні програми КНДР та Ірану.

Браун також відзначив важливість спільних зусиль у межах альянсів та партнерських об’єднань.

«Ми зміцнили НАТО, розширили та підтвердили нашу підтримку Ізраїлю й Тайваню на тлі регіональних загроз, а також активізували зусилля в рамках тристороннього партнерства в галузі безпеки між Австралією, Великою Британією та США (AUKUS)», - додав генерал.

Як повідомляв Укрінформ, у профільних комітетах Конгресу США проходять слухання щодо бюджетного запиту Білого дому на 2025 фінансовий рік за участю керівників відповідних міністерств та служб.

Фото: USAF photo by Andy Morataya

Теги по теме
Россия США война
Источник материала
Поделиться сюжетом