19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Санкції не діють: РФ закупила обладнання для літаків на $500 млн, — The Moscow Times
Санкції не діють: РФ закупила обладнання для літаків на $500 млн, — The Moscow Times

Санкції не діють: РФ закупила обладнання для літаків на $500 млн, — The Moscow Times

РФ закуповувала компоненти для радіолокаційного обладнання та програмовані контролери для військових літаків.

Росія обходить санкції і з 2022 року закупила з-за кордону компонентів для авіатехніки, в тому числі для військових літаків, на суму майже $500 мільйонів. Про це пише The Moscow Times.

Російський виробник військових і цивільних літаків і дочірня компанія російського державного оборонного конгломерату "Ростех" "Яковлєв" (колишній "Іркут") успішно обходить міжнародні санкції і закуповує військову техніку з-за кордону з 2022 року.

Важливо "Як напад на нас": 35 тис. німецьких солдатів готові вирушити в Балтію, — Шольц

"Крім "Іркута", військове обладнання за кордоном у 2021-2023 рр. викуповували "НВО Машинобудування" (виробляє ракети) і "НВП "Автоматизовані вимірювальні комплекси" (виробляє вимірювальне обладнання та системи навігації), кожне імпортувало обладнання на 25 млн доларів", — йдеться у матеріалі.

The Moscow Times повідомило, що "Яковлєв", який виробляє винищувачі Су-30 і навчально-бойові літаки Як-130, з 2022 року закупив за кордоном військового обладнання на суму майже 500 мільйонів доларів США.

Зокрема, Росія відправила літаки Як-130 до Ірану у вересні 2023 року.

Видання The Moscow Times повідомило, що "Яковлєв" переважно закуповував компоненти для радіолокаційного обладнання та програмовані контролери для військових літаків.

Нагадаємо, 7 травня Bloomberg повідомив, що країни-члени ЄСзбираються схвалити обмеження щодо чотирьох паливних танкерів, двох нафтових танкерів та вантажного судна. Загалом до цього "пакету" мають увійти одразу 11 суден з "тіньового флоту" РФ.

6 травня Financial Times із посиланням на американських чиновників повідомило, що обсяги зовнішньої торгівлі РФ із такими ключовими партнерами, як Туреччина та Китай, у першому кварталі 2024 року значно зменшилися після запровадження санкцій США щодо великих міжнародних банків, які допомагають РФ купувати критично важливі товари подвійного призначення.

Теги по теме
санкции Самолет
Источник материала
Поделиться сюжетом