20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Створює угруповання": Синєгубов пояснив дані ISW щодо військ РФ у Курській області
"Створює угруповання": Синєгубов пояснив дані ISW щодо військ РФ у Курській області

"Створює угруповання": Синєгубов пояснив дані ISW щодо військ РФ у Курській області

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що жодних підстав говорити про те, що потрібно реалізовувати план з евакуації Харкова, немає навіть теоретично.

Росія створює угруповання військ на північному напрямку. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону відреагував на дані аналітиків Інституту вивчення війни (ISW) щодо військ РФ у Курській області.

З його слів, ворог створює певне угрупування військ. Фахівці аналізують інформацію щодо ймовірного удару з півночі.

Важливо "Переживати не варто": в ГУР розповіли про ймовірність наступу росіян на Харків (відео)

"По півночі, так дійсно ворог створює угруповання військ", – заявив він.

Олег Синєгубов пояснив, що плани евакуації Харкова розроблені тривалий час тому. Наразі жодних підстав говорити про те, що потрібно його реалізовувати немає навіть теоретично.

Війська РФ у Курській області – дані ISW

Російські військові передислокували частину військ на територію Курської області, а також формують угруповання військ для можливої майбутньої наступальної операції Росії проти північно-східної України та Харкова. Однак росіянам не вистачить сил для захоплення великого міста, як зазначили в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 5 травня.

Такі дії, на думку фахівців, можуть свідчити про те, що можлива майбутня російська наступальна операція на північно-східній Україні та в районі Харкова. В ISW вважають, що Україні варто якомога швидше перехопити наступальну ініціативу, оскільки ця ініціатива на боці РФ протягом 2024 року надасть Росії низку переваг.

Нагадаємо, 8 травня генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривоносназвав мету наступу військ РФ на Суми та Харків. Окупантам це потрібно для того, аби сприяти відтягненню українських сил та засобів з інших ділянок фронту.

Теги по теме
Харьков
Источник материала
Поделиться сюжетом