20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Тариф на електроенергію можуть підняти
Тариф на електроенергію можуть підняти

Тариф на електроенергію можуть підняти

Тариф на електроенергію можуть підняти

В Держенергонагляді заявили, що грошей для ремонту пошкодженої інфраструктури не вистарчає.

Внаслідок російських атак на енергосистему, без врахування обстрілу 8 травня, Україні завдано збитків на понад 1 млрд доларів США і перекрити їх за рахунок діючого на сьогодні тарифу на електроенергію та наявної міжнародної допомоги неможливо. Тому Державна інспекція енергетичного нагляду України не виключає варіанту збільшення тарифів на електроенергію, заявив голова інспекції Руслан Слободян в ефірі телемарафону.

За його словами, зараз триває пошук шляхів додаткового фінансування для відновлення енергетичної інфраструктури до опалювального сезону, оскільки для його нормального проходження потрібно відновити максимальну кількість об’єктів.

«Нам потрібно терміново знайти фінансовий ресурс для відновлення енергетики. Тож наразі потрібна велика концентрація зусиль», – наголосив Слободян.

«Ймовірно, доведеться усе ж таки розглянути можливість залучення внутрішніх резервів – переглянути тариф на електроенергію. Нещодавно НБУ прогнозував поступове підвищення тарифу протягом наступних років. Оскільки потрібен дійсно великий фінансовий ресурс для відновлення об’єктів електроенергетики, перший етап такого підвищення, можливо, доцільно зробити вже цьогоріч», – додав голова Держенергонагляду.

Він додав, що наразі є певний профіцит електроенергії у денний час завдяки сонячній генерації, а ввечері нагальну потребу вдається перекрити з допомогою імпорту з енергосистеми Європи.

Тим не менше в країні знищено близько 80% теплової генерації, яка дозволяла здійснювати балансування навантаження в енергосистемі упродовж доби. Загалом пошкоджено понад 7 ГВт генеруючих потужностей, на відновлення яких потрібен досить тривалий час.

Зазначимо, що в «Нафтогазі» також не виключають зміну тарифу на газ для населення ще до закінчення війни.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны