20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вбивство підлітка у київському фунікулері: справу перекваліфікували, — ДБР
Вбивство підлітка у київському фунікулері: справу перекваліфікували, — ДБР

Вбивство підлітка у київському фунікулері: справу перекваліфікували, — ДБР

Тепер замість максимального покарання ув’язнення на 15 років підозрюваному може загрожувати довічне. Експрацівник УДО свою вину не визнає.

7 квітня на верхній станції фунікулера у Києві стався конфлікт, в результаті якого помер підліток. Про підозру повідомили співробітнику Управління державної охорони (УДО), який, ймовірно, штовхнув хлопця на віконне скло. Новими деталями у цій справі поділилася в ефірі телемарафону 8 травня радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань (ДБР) Тетяна Сап’ян.

"Відбулася перекваліфікація статті кримінального кодексу підозрюваного безпосередньо", — повідомила вона.

Речниця підкреслила, що ДБР доклало максимальних зусиль для встановлення усіх фактів у стислі терміни. Слідчі з’ясували, що підліток був вбитий із хуліганських мотивів. Тепер справу перекваліфікували, тож йдеться про умисне вбивство.

"Попередня стаття передбачала позбавлення волі до 15 років за скоєний злочин, а на сьогодні це умисне вбивство з хуліганських мотивів, за яке передбачено покарання — довічне ув’язнення. Звичайно, остаточне рішення буде ухвалювати суд", — зазначила Сап’ян.

З її слів, між компанією підлітків та молодим чоловіком, який виявився співробітником УДО, стався конфлікт. Допит свідків та очевидців прояснив обставини, що доводять "необґрунтоване та прискіпливе ставлення підозрюваного безпосередньо до підлітків". Окрім того, на відео з місця подій "чітко чути, що з боку компанії хуліганства чи свідомої провокації працівника УДО не було".

Представниця ДБР розповіла, що також покарання обтяжує те, що в аналізах підозрюваного виявили алкоголь з марихуаною. Керівництво УДО співпрацювало зі слідством та проводило внутрішнє розслідування. Нині вже звільнений зі служби підозрюваний не визнає провини.

Нагадаємо, 29 квітня в ефірі показали відео з місця подій, на яке потрапив момент нападу. Друзі загиблого підлітка розповіли, що у вагоні підозрюваний розпитував їх про готовність захищати Україну та після скоєного погрожував іншим.

8 травня у ДБР заявили, що завершили досудове розслідування справи про вбивство у київському фунікулері. За даними слідства, нетверезий підозрюваний вийшов з вагона та дочекався підлітка, після чого його штовхнув. 16-річний хлопець розбив головою скло та отримав смертельний поріз шиї.

Теги по теме
Убийство ГБР
Источник материала
Поделиться сюжетом