20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Величезна змія на кондиціонері налякала киян: що це за плазун – експерт здивував відповіддю
Величезна змія на кондиціонері налякала киян: що це за плазун – експерт здивував відповіддю

Величезна змія на кондиціонері налякала киян: що це за плазун – експерт здивував відповіддю

У столиці дійсно багато вужів, але вони цілком безпечні для людини.

У Києві спостерігається засилля змій на вулицях, про це пишуть у соціальних мережах та додають, що у плазунів закінчився шлюбний період і вони тепер виховують потомство.

У Мережі публікують шокувальне відео, на кадрах видно величезного плазуна, який зачепився за кондиціонер, а його намагаються зняти з нього люди за допомогою двох палиць.

Також стверджується, нібито змії стали більш активними після частих дощів, які напередодні рясно випадали у Києві.

Гість зі східної Азії

У Київському зоопарку заспокоюють та додають, що плазун на відео – небезпеки людям не несе.

"На відео тонкохвостий полоз – неотруйна змія сімейства вужоподібних. Цей вид поширений у Південно-Східній Азії (Китай, В’єтнам, Тайвань, Бірма), тобто це зовсім не наш регіон. Тому можна стверджувати, що плазун мешкав у когось з містян вдома і просто втік з помешкання", – розповідає ТСН.ua Кирило Трантін, гендиректор Київського зоопарку.

Він додає, що у нашому регіоні такі змії у природі не водяться. Полоз абсолютно безпечний для людини, не отруйний і ніякої загрози не становить.

Вужів багато і їх не варто чіпати

Щодо засилля у парках столиці вужів, то у зоопарку підтверджують, що вони досить активні у цей період, але з дощами це ніяк не пов’язано. Вужі теж абсолютно безпечні для людей.

"На вулиці пригріло сонечко, вужі звісно ж розмножуються – зараз у них шлюбний період, а пізніше вони будуть відкладати яйця та виводити потомство. Людям не варто їх чіпати, а просто обходити стороною і не займати. І ні в якому разі не можна їх бити. Вуж дуже корисний для природи – винищує пацюків та мишей", – додає директор зоопарку.

Переполох через чорну змію

До речі, на вихідних у соціальних мережах здійнявся справжній переполох через те, що в одному з районів Бучі помітили нібито ядовиту чорну гадюку, мовляв, це одна з найбільш отруйних змій в Україні.

Але в зоопарку кажуть, що потрібно відрізняти гадюку від вужа. Їх можна розрізнити по формі голови – у гадюки вона списоподібна, а на фото був зображений саме вуж. До речі, вужі відрізняються від інших змій "жовтими вухами" – яскраво-вираженими мітками на голові, частіше жовтими, але іноді білими і оранжевими.

Тому не варто боятися, що у Бучі на вас може напасти ядовитий плазун.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны