20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Відому недорогу модель Ford знімуть з виробництва. Фото
Відому недорогу модель Ford знімуть з виробництва. Фото

Відому недорогу модель Ford знімуть з виробництва. Фото

Ford Focus – знаменитий недорогий автомобіль, який асоціюється з цією компанією насамперед. Але компанія незабаром припинить виробництво колись популярної моделі. Завод у Німеччині, зайнятий виробництвом, зупиниться у 2025 році.

Про плани Ford стало відомо Autocar. У німецькому місті Саарлуї підприємство зі складання Ford Focus функціонуватиме до середини 2025 року. Після цього завод зупинить конвеєр, а без роботи залишаться 3500 осіб.

Раніше очікувалося, що після закінчення життєвого циклу моделі Focus німецьке підприємство займатиметься виробництвом нового електромобіля. Однак для цього компанія виділила інші заводи. Однак це не означає, що компанія не готує формального наступника Ford Focus у вигляді кросовера чи електрокара.

На заводі залишать 1000 працівників. Поки що невідомо, яку роботу вони виконуватимуть. Інші отримають винагороду як вихідну допомогу. Цей процес узгоджений із профспілками.

Раніше стало відомо, що кросовер Ford Edge, побудований на платформі Mondeo, також вирішили прибрати з модельної лінійки. Компанія вже ділилася стратегією із закриття деяких моделей. Але згодом вільні місця у ряді займуть новими машинами.

OBOZ.UA вже розповідав про новий дешевий кросовер Renault, який надійшов у продаж.

Источник материала
Поделиться сюжетом