20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Ейфрорія минула": жителі захопленої Авдіївки розчарувалися в окупантах, — Барабаш
"Ейфрорія минула": жителі захопленої Авдіївки розчарувалися в окупантах, — Барабаш

"Ейфрорія минула": жителі захопленої Авдіївки розчарувалися в окупантах, — Барабаш

Зараз місцевих жителів виганяють із їхніх будинків, окупанти мародерять, розкрадають коксохімічний завод, а росіяни видають тут гуманітарну допомогу, яку завезли українська влада і волонтери ще до окупації міста, розповідає очільник МВА.

В окупованій Авдіївці на Донеччині лишилося 700 людей. Частина з них, яка чекала на прихід Росії, розчарувалася. Про це в коментарі "Еспресо" сказав начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

"Ситуація непроста, тривають постійні перевірки. Вже пройшла ейфорія у більшості людей, які там залишилися, і які дійсно чекали на росіян. Навіть ті люди, яким було байдуже вже кажуть, що при Україні було набагато краще. Тому що немає жодних ознак демократії чи того, що до них прийшли "визволителі". У перші дні окупації було багато роликів, як заходили окупанти, як їх обіймали. Наразі ситуація кардинально змінилася", — розповів Барабаш.

Важливо "Проспали" фортифікації. Хто винен у швидкому просуванні ЗС РФ за Авдіївкою та як вирішити проблему

За його словами, зараз місцевих жителів виганяють із їхніх будинків, окупанти мародерять, розкрадають коксохімічний завод.

"Більшість людей зрозуміли, що не того чекали", — наголосив Барабаш.

Він додав, що місцева влада, волонтери і військові свого часу пояснювали "ждунам", що на них чекає, але ті не вірили.

"Зараз все це вони проходять самі. У пропагандистських сюжетах знімаються одні й ті ж самі люди, їх близько 20. До цих людей немає поваги навіть у тих людей, які залишилися в місті. До речі, росіяни видають гуманітарну допомогу, яку ми ще завозили", — сказав начальник Авдіївської МВА.

Нагадамо, що ЗС РФ просунулися біля низки населених пунктів поблизу Авдіївки. Російські військкори стверджували, що російська армія просунулися на 2 кілометри від Новопокровського й досягла околиць Новоолександрівки, проте аналітики ISW не побачили підтверджених наступів противника.

7 травня аналітики DeepState розповіли, що ЗС РФ просунулися біля села Новопокровське в Донецькій області. Зокрема, противник пройшов близько 400 метрів по полях на околиці населеного пункту.

Теги по теме
Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом