20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Не могла повірити": жінка втратила $2000 через халатність працівників кафе
"Не могла повірити": жінка втратила $2000 через халатність працівників кафе

"Не могла повірити": жінка втратила $2000 через халатність працівників кафе

Банк заблокував рахунок Ронди Дівер, але їй довелося оскаржувати здійснення численних покупок.

Американка Ронда Дівер втратила 2000 доларів через необережність працівників кафе "Сміт" у місті Кінстон (Північна Кароліна, США), які публічно розкрили дані її банківської картки. Про це пише видання New York Post.

30 квітня Ронда була у лікаря й після цього зайшла в кафе, щоб повечеряти. По дорозі додому жінці зателефонували з банку та повідомили про втрачену банківську картку.

Важливо Бабуся думала, що листується з Робертом Де Ніро, а потім виплила гірка правда

Повернувшись до закладу, вона дізналася, що працівники сфотографували лицьову та зворотну сторони картки й опублікували знімки в місцевій групі у Facebook, щоб розшукати власницю.

"Привіт, пані Ронда Дівер, ви залишили в нас свою картку. Будь ласка, якщо хтось знає цю жінку, повідомте про це!" — написали співробітники кафе у групі "Word of Mouth Kinston" ("Сарафанне радіо Кінстона").

Однак такий жест виявився дуже необачним, оскільки номер рахунку на знімку не був затертим. Внаслідок цього шахраї здійснили кілька несанкціонованих покупок на суму близько 2000 доларів.

"Я не могла повірити, що вони це зробили. Мені стало зле від однієї думки, що я змушена буду відповідати за всі ці витрати", — розповіла Дівер в інтерв'ю телеканалу WCTI.

За словами постраждалої, завдяки запобіжним заходам щодо безпеки транзакцій зловмисники не змогли здійснити деякі покупки, проте багато операцій все ж таки пройшло успішно. Зрештою, банк заблокував рахунок, а Ронді довелося оскаржувати здійснення численних покупок.

Фахівці просять людей не публікувати фотографій кредитних карток в інтернеті
Фото: Pexels

"У мене немає зайвих грошей, щоб оплачувати чиїсь покупки", — додає засмучена американка, наголосивши на фінансових труднощах, спричинених цим інцидентом.

Фахівці просять людей не публікувати фотографій кредитних карток в інтернеті, навіть якщо їхні номери частково приховані, оскільки зловмисники можуть знайти способи розкрити конфіденційну інформацію, аби заволодіти коштами.

Нагадаємо, раніше Фокус писав про австралійку, яка закликала покупців ретельно перевіряти свої чеки в магазинах через прикрий випадок із її матір’ю в супермаркеті Woolworths на півночі Сіднея (Австралія). За словами жінки, касир великої роздрібної мережі стягнув майже у чотири рази більшу суму, аніж мало бути насправді.

Також туристка з Австралії розповіла, як її ошукали в кафе. Жінка заплатила майже 12 американських доларів (близько 450 грн) за маленьку пляшку води об'ємом 380 мл. До того ж їй нарахували податки за послуги, тож у сумі довелося віддати аж 14 доларів (530 грн).

Источник материала
Поделиться сюжетом