20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ПКС РФ отримали нову партію винищувачів Су-35С
ПКС РФ отримали нову партію винищувачів Су-35С

ПКС РФ отримали нову партію винищувачів Су-35С

Російська армія отримала вже другу партію літаків Су-35С, які називають винищувачем 4++ покоління.

Повітряно-космічні сили Росії отримали чергову партію винищувачів Су-35С. Постачання літаків відбулося у Комсомольську-на-Амурі. Про це повідомляє Ростех.

Авіаційний завод ім. Ю.А. Гагарина, який входить до складу Обʼєднаної авіабудівної корпорації, передав Міноборони РФ нові літаки Су-35С. Їх позиціюють як винищувачі 4++ покоління. Перед постачанням замовнику літаки пройшли заводські випробування в різних режимах.

РФ отримала другу партію Су-35С
Фото: ОАК

Заявляється, що це вже друга партія Су-35С для ПКС РФ. Гендиректор ОАК Юрій Слюсарь заявив, що на авіазаводі будують нові партії Су-35 та Су-57. Виробництво винищувача має прискоритися, тому надалі планується передавати нові літаки кожні два місяці. Контракт на Су-35С було підписано у 2019 році.

Винищувач Су-35С
Фото: ОАК

У РФ заявляють, що виробництво літаків Су-35С та Су-57 розраховане до 2028 року включно з можливістю продовжувати контракти. Кількість машин у новій партії ПКС РФ не розкривається, але на кадрах видно щонайменше два винищувачі.

За даними Oryx, з початку повномасштабної війни РФ втратила 7 винищувачів Су-35С.

Нагадаємо, 12 квітня ПКС РФ отримали першу партію винищувачів Су-35С у 2024 році.

Раніше за інформацією Forbes, можливості парку російських ПКС скоротилися до 700 винищувачів і штурмовиків. Два роки тому ПКС РФ мали в арсеналі на 200 машин більше.

Теги по теме
Россия авиация
Источник материала
Поделиться сюжетом