20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Щось пішло не так. За традицією викинутий з вікна мерії горщик впав на голову жінки
Щось пішло не так. За традицією викинутий з вікна мерії горщик впав на голову жінки

Щось пішло не так. За традицією викинутий з вікна мерії горщик впав на голову жінки

Винуватцем інциденту став заступник мера міста — Спірос Халікіопуло. Він не помітив людей, які проходили повз.

Жителі острова Корфу (Греція) відзначають Велику суботу перед Великоднем дивним звичаєм під назвою "ботідес", викидаючи зі своїх балконів глиняні глечики. Коли посудина розбивається посеред вулиці, тисячі місцевих мешканців та туристів спостерігають за цим дійством, радіють та обливаються водою. Однак цього року щось пішло не так, пише видання Corfu TV News.

Величезний глечик, урочисто викинутий з вікна місцевої мерії, приземлився на голову неуважної жінки, яка проходила повз будівлю й не звертала увагу на святкове дійство. Нещасний випадок стався у цю неділю, 5 травня, близько 11 години ранку.

Як з’ясувалось, винуватцем інциденту був не випадковий мешканець грецького острова, а заступник мера міста — Спірос Халікіопуло.

На відео, опублікованому в соціальних мережах, можна побачити, як він штовхає посудину з балкона, не помічаючи, що внизу по тротуару йде двоє людей. Далі показано, як уламки розлітаються по асфальту, з натовпу лунають крики, а налякані очевидці кидаються на допомогу жінкам.

Одну з постраждалих забрали у лікарню. Халікіопуло поїхав з нею, щоб переконатися, що життю потерпілої нічого не загрожує.

"Хоча заступники мера вжили всіх необхідних заходів безпеки, перевіривши територію перед вікном, але у момент падіння повз проходили дві молоді жінки, в результаті чого одна з них зазнала удару по голові та плечу", — йдеться в заяві.

До слова, ніхто достеменно не знає, звідки походить ця чудернацька традиція, але відомо, що венеціанці, які правили в Корфу між 14 і 18 століттями, зіграли у її виникненні не останню роль.

Нагадаємо, раніше Фокус писав, що любителі гострих відчуттів підіймалися канатною дорогою по скелі в китайській провінції Чжецзян, але в якийсь момент рух несподівано зупинився. Один з туристів надіслав своєму родичу повідомлення, зазначивши, що вони "висять" в горах вже годину, і нічого не відбувається.

Крім того, 60-річна Елісон Шах і її 52-річний чоловік Річард Кей поверталися додому з відпустки в Бангкоку й Таїланді через Дубай, однак унаслідок потужного шторму застрягли в аеропорту на 12 днів. До того ж загубилася валіза мандрівників, і вони досі не можуть її повернути.

Источник материала
Поделиться сюжетом