20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ціна на популярну весняну ягоду в Україні знизилась втричі: яка вартість
Ціна на популярну весняну ягоду в Україні знизилась втричі: яка вартість

Ціна на популярну весняну ягоду в Україні знизилась втричі: яка вартість

В Україні дешевшає полуниця. Ціни на українську полуницю коливаються від 35 до 80 гривень за кілограм, що є майже втричі нижче, ніж у минулому році, завдяки сприятливим погодним умовам та врожайності. У найближчі тижні українці зможуть побачити значне здешевшання на фрут у супермаркетах.

Про це OBOZ.UA розповіла Тетяна Попович, керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар". "Ціна на полуницю сьогодні від 35 до 80 грн за кг, це вже українська полуниця, яка в зв'язку із теплими погодніми умовами на Закарпатті зараз вже у масовому продажі", – зазначає Попович.

В порівнянні з минулим роком, ціна знизилася майже втричі, ймовірно, вона ще знизиться в найближчі 2 тижні. Попович підкреслила, що дефіцит полуниці відсутній, оскільки сприятлива погода сприяла врожайності. Зараз на ринку майже виключно українська полуниця, імпорт зменшився до мінімуму.

Ціни на полуницю у супермаркетах

Ягоди на місцевих ринках поки що продають за ціною близько 75-85 грн/кг в залежності від розміру та стану ягід. В той час як супермаркети поки що тримають високий цінник. Зокрема:

  • Сільпо –130,60 грн/кг;
  • Фора – 79,90 грн/кг;
  • METRO – 170 грн/кг;
  • Novus – 79,99 грн/кг;

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, в Ужгороді та Мукачеві на Закарпатті на початку травня почали збирати врожай черешень.У 2024 році сезон черешень стартував на три тижні раніше звичайних термінів. Ягоди на місцевих ринках поки що продають у невеликій кількості за ціною близько 250 грн/кг.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом