20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українські пілоти вже завершують навчання на F-16, — ПС ЗСУ
Українські пілоти вже завершують навчання на F-16, — ПС ЗСУ

Українські пілоти вже завершують навчання на F-16, — ПС ЗСУ

Україні потрібен не один десяток багатоцільових винищувачів F-16. Вони можуть збивати російські ракети.

Підготовка українських пілотів для роботи на винищувачах F-16 відбувається невпинно. Про це в ефірі телемарафону розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш.

"Ми вже маємо льотчиків, які завершують своє навчання на F-16", — заявив він.

І як тільки стане можливо, винищувачі прибудуть в Україну, а пілоти вже будуть готові до виконання бойових завдань, повідомив речник ПС.

Також Євлаш додав, що аби захистити повітряний простір і відбивати ворожі атаки нашій країні потрібен не один десяток подібних винищувачів. Такі літаки, за його словами, здатні знищувати малорозмірні цілі, зокрема крилаті ракети.

7 травня Євлаш розповідав, що в підготовці наших пілотівіснують три етапи. Під час першого етапу відбувається вивчення мови та наземна підготовка. Далі йде проміжний етап, який передбачає льотну підготовку на легкомоторних літаках. У межах третього етапу відбувається безпосереднє навчання вже на багатоцільових літаках F-16.

6 травня стало відомо, що в Росії почали погрожувати Україні через постачання винищувачів F-16. Там попередили, що розглядатимуть появу цих літаків як наявність носіїв ядерної зброї.

Раніше Фокус писав, що, як заявляв Ілля Євлаш 30 квітня, Україні потрібні й несправні винищувачі F-16. Вони можуть стати "донорами" для "працездатних" літаків.

Теги по теме
Самолет авиация
Источник материала
Поделиться сюжетом