20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Дрони атакували чотири області Росії, в Калузькій області горить нафтопереробний завод
Дрони атакували чотири області Росії, в Калузькій області горить нафтопереробний завод

Дрони атакували чотири області Росії, в Калузькій області горить нафтопереробний завод

В ніч на 10 травня безпілотники атакували Брянську, Московську, Калузьку та Бєлгородську області РФ. Серед об’єктів, куди влучили БпЛА, був нафтопереробний завод у Калузької області. Про це повідомляють проросійські пабліки та вороже відомство оборони.

При цьому Міноборони Росії заявило про успішну роботу сил ППО у трьох областях, повністю оминувши у звітах Калузький регіон, де за даними ЗМІ палає нафтопереробний завод. В оборонному відомстві країни-агресора традиційно заявили про "припинення спроби" здійснення "низки терористичних атак" із застосуванням БПЛА по об'єктах на території РФ. Як завжди, в нальоті російська сторона звинувачує Україну.

За даними міноборони РФ, вночі було знищено 3 дрони у Брянській, 1 у Московській, та 1 у Бєлгородській областях.

Тим часом в російських пабліках повідомляють, що в Калузькій області вночі було чутно потужні вибухи в Дзержинському районі, неподалік станції Полотняний завод. Вони пролунали після характерних звуків прольоту кількох БПЛА. На місцях вибухів почалась сильна пожежа.

Місцеві жителі запевняють, що уражений ТОВ "Перший завод", який є найбільшим нафтопереробним заводом у цьому регіоні.  В соцмережах вже з’явились відповідні кадри із пожежею на об'єкті.

Зранку губернатор Калузької області Владислав Шапша у своєму Telegram підтвердив дані про атаку безпілотників та пожежу на підприємстві в Дзержинському районі. Він запевнив, що постраждалих немає.

  • НПЗ "Перший завод" у Калузькій області вже був атакований дронами  15 березня. Тоді це була операція Головного управління розвідки Міноборони. 
  • 9 травня дрон СБУ  атакував нафтопереробне підприємство "Салаватнєфтєоргсінтез" у російському Башкортостані, що знаходиться в 1500 км від кордону України. 
Теги по теме
Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом