20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Джонсон національної єдності
Джонсон національної єдності

Джонсон національної єдності

Спікер Палати представників американського Конгресу протестант Майк Джонсон, який півроку самотужки гальмував допомогу Україні (а принагідно й Ізраїлєві з Тайванєм), виконуючи вказівку Трампа, на якого тоді орієнтувався, — несподівано кардинально змінив поведінку й примусив Трампа з цим змиритися. Після чого допомога Україні легко пройшла обидві палати Конгресу, а сам Джонсон невдовзі отримав новий результат нечуваної двопартійної єдності: проти його відставки віддали голоси разом 196 республіканців і 163 демократи, тобто загалом 359 членів Палати представників, створивши рідкісний для сучасної Америки прецедент величезної персональної підтримки.

Демократи не повторили прикрої помилки, яку зробили восени щодо відставки — завдяки їх голосам — попереднього спікера Кевіна Маккарті, й продемонстрували нарешті здатність проголосувати, коли треба, навіть за республіканського спікера.

Як вони кажуть, це не за Джонсона, це проти хаосу. Тобто проти Трампа. А республіканці — просто підтримали свого спікера. Тож програли лише екстремісти. Тепер Трамп, однак, вимушений підтримувати Україну, інакше він сам змусить асоціювати й себе з цими екстремістами, з цією нікчемною меншістю, яка двічі поспіль програла, а йому таке ототожнювання зовсім не потрібно.

Важливо: думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не відповідає за зміст блогів, але прагне публікувати різні погляди. Детальніше про редакційну політику OBOZREVATEL – запосиланням...
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны