Маска діда, костюм сумоїста, самокат: що продають на OLX для ухилянтів
Маска діда, костюм сумоїста, самокат: що продають на OLX для ухилянтів

Маска діда, костюм сумоїста, самокат: що продають на OLX для ухилянтів

Українці завжди відрізнялися своєю креативністю і посилення мобілізації стало для декого поштовхом продати свої старі речі під видом "допомоги ухилянтам". Так, на дошках оголошень тепер можна побачити пропозиції зі звичайними начебто товарами, але які продають "під соусом" можливості уникнути мобілізації. Мова йде про перуки, костюми, маски, самокати...

У цьому матеріалі ми зібрали варіанти з OLX, але хочемо уточнити, що огляд носить лише розважальних характер. Ми не закликаємо ухилятися від мобілізації та купувати ці речі за призначенням, які трактують в оголошеннях продавці.

Перуки

Перуки з довгим волоссям тепер продають як "плащ-неведимку від ТЦК". Ось таку чорну шевелюру, наприклад, пропонують за 500 гривень.

Маска діда, костюм сумоїста, самокат: що продають на OLX для ухилянтів фото 1

Маска діда або маска жінки

На початку повномасштабної війни вже вірусилася тема з реалістичними масками, в яких люди намагалися втекти закордон. В реаліях це не працювало, але тепер їм знайшли нове призначення – в масках пропонують ходити по вулицям, щоб не викликати інтерес ТЦК. Маску жінки на OLX пропонують за 14 тисяч гривень, а маску діда – за 3 500.

Продають маску жінки
Маска дідуся

Костюм сумоїста

"Стати непоміченим" пропонують і в костюмі сумоїста. Просять за нього 1000 гривень.

Костюм сумоїста

Електросамокат

Двоколісний транспорт теж тепер вирішили продавати як "засіб втечі від ТЦК". З таким ж посилом продають і ролики, але в оголошенні автор признає, що далеко втікти в них все ж не вийде.

Самокат продають за 14 900 гривень
Источник материала
Поделиться сюжетом