Обмінники готуються різко переписувати курс долара: українцям розповіли, чого чекати
Обмінники готуються різко переписувати курс долара: українцям розповіли, чого чекати

Обмінники готуються різко переписувати курс долара: українцям розповіли, чого чекати

В українських банках та обмінниках очікується суттєва зміна курсу готівкового долара. Так, у банківському секторі прогнозують, що 13-19 травня вартість американської валюти перебуватиме в межах 39-41 грн. Увечері ж 10 травня обмінники виставили курс на середньому рівні 39,57/39,98 грн (купівля/продаж). Банки – 39,5/39,95 грн.

При цьому, розповів OBOZ.UA начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий, різниця між курсами купівлі та продажу залишатиметься в попередніх межах. Зокрема:

  • до 0,5-0,6 грн. у банках;
  • до 0,6-1 грн. в обмінних пунктах.

"З другої половини травня стане зрозуміло, за яким сценарієм розвиватиметься ринок у найближчий місяць-два. Попри це, основні показники (матриця ринку) не зазнає глобальних змін: курсові коливання, різниця між курсами купівлі / продажу, різниця між курсами міжбанку і готівкового ринку буде в межах вже усталених змін", – розповів банкір.

Нижче 39 грн долар не опуститься

Раніше ж Лєсовий зазначав: попри те, що після нещодавнього ситуативного зростання курсу долара "за 40 грн" той знизився, американська валюта все одно коштує дорожче 39 грн. "Тому варто говорити про те, що на тлі "контрольованої девальвації", яка у місячному вимірі є досить незначною, курс долара вже не опуститься нижче (цього значення. – Ред.)", – визнав банкір.

Як повідомляв OBOZ.UA, разом з тим українці можуть купити стільки готівкової іноземної валюти, скільки їм потрібно – зокрема, доларів. Причому як у банках, так і в обмінниках, адже відповідні обмеження більше не діють.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом