20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Ти не схожий на сліпого": незрячого хлопця із собакою-поводирем вигнали з ресторану
"Ти не схожий на сліпого": незрячого хлопця із собакою-поводирем вигнали з ресторану

"Ти не схожий на сліпого": незрячого хлопця із собакою-поводирем вигнали з ресторану

Пол запропонував співробітнику закладу повернутися з документами на пса, йому все одно відмовили в обслуговуванні.

Незрячого американця на ім’я Пол та його собаку-поводиря вигнали з ресторану в Сіетлі, бо співробітник закладу не повірив, що він сліпий. Деталі цієї прикрої історії блогер розкрив на своїй сторінці в TikTok, де у нього понад 2,1 мільйона підписників.

"Я зайшов у цей заклад разом зі своїм собакою-поводирем, містером Мейплом, і тут раптом хтось підбіг до мене та сказав: "З домашніми тваринами вхід заборонено, тільки зі службовими собаками". Тоді я пояснив, що майже нічого не бачу, і почув у відповідь: "Ти не схожий на сліпого. Собака потрібна для емоційної підтримки?" — згадує Пол той випадок.

У своїх попередніх роликах хлопець пояснював, що лікарі діагностували у нього пігментну дегенерацію сітківки, внаслідок якої клітини повільно руйнуються з плином часу, що призводить до втрати зору. Він бачить тільки "маленький тунель", оточений рухомим світлом, що "спалахує різними кольорами, майже як феєрверк".

Працівник ресторану не повірив й сказав незрячому гостю: "Ти дивишся прямо на мене". Той, своєю чергою, пояснив: "Так, але я майже нічого не бачу". "У цьому ресторані є інші собаки?" — поцікавився співробітник. "Чесно кажучи, ні, бо я — сліпий, але вони можуть бути", — додав автор відео.

У своїх попередніх роликах хлопець пояснював, що лікарі діагностували у нього пігментну дегенерацію сітківки
Фото: TikTok

Коли Пол запропонував повернутися з документами на собаку, йому все одно відмовили в обслуговуванні: "Якщо ти ще раз зайдеш сюди з цим псом, я викличу поліцію".

"У мене немає слів", — сказав на завершення свого відео засмучений хлопець.

Користувачі мережі підтримали його у коментарях.

"Я впевнений, що якщо ти назвеш ресторан, то всі лиходії Сіетла зі службовими собаками зберуться там", — пожартував один із підписників.

До речі, Комісія з прав людини у штаті Вашингтон (США) нагадала, що службових тварин, зокрема собак-поводирів, зобов’язані пускати в усі громадські місця, у тому числі заклади харчування та вбиральні.

Нагадаємо, раніше Фокус писав, що відвідувач однієї з кав'ярень Дарвіна (Австралія) впав у ступор, коли отримав рахунок у закладі громадського харчування на 50 доларів (близько 2 тис. грн) лише за чотири позиції з меню — два бутерброди та каву.

Крім того, Моллі Енгельхарт, шеф-кухарка веганського ресторану Sage Vegan Bistro в Лос-Анджелесі (США), несподівано заявила, що в її закладі відбудеться ребрендинг, а меню буде доповнено м'ясними стравами, молочними продуктами та яйцями.

Теги по теме
Скандал
Источник материала
Поделиться сюжетом