20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У ДПСУ повідомили, скільки ухилянтів загинули в Тисі від початку війни
У ДПСУ повідомили, скільки ухилянтів загинули в Тисі від початку війни

У ДПСУ повідомили, скільки ухилянтів загинули в Тисі від початку війни

Тиса - дуже підступна річка.

У річці Тисав Закарпатській області від початку воєнного стану виявили тіла 28 чоловіків, які намагалися у незаконний спосіб перетнути лінію кордону.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

"Вже зафіксовано у річці Тиса 28 випадків, коли виявляли тіла людей, які загинули. Скоріше за за все - це ті, хто намагалися в напрямком для цього вибрали для себе лінію кордону по річці Тиса. Якщо сюди додати важкодоступні гірські місцевості або інші ділянки кордону - то це вже понад  35 випадків", - розповів він. 

Демченко наголошує, що Тиса підступна річка. Вона має стрімку течію, там є і коріння дерев, і місця, куди може затягувати течія.

"Недостатність сил у порушників під час подоланні річки, підступні місця призводять до того, що людина втрачає життя через необдумані та безглузді дії щодо спроби незаконного перетину кордону", - каже представник ДПСУ.

Нагадаємо, в ДПСУ підрахували, скільки ухилянтів кожного дня намагаються незаконно перетнути кордон. Зазначається, що щодоби викривають до десяти осіб. Найбільше — на кордоні з Молдовою та Румунією.

Крім того, Politico пише, що від початку повномасштабної війни з України могли виїхати близько 650 тис. чоловіків призовного віку. Більшість із них незаконно перетнула кордон.

  • Недешеве задоволення: у ДПСУ назвали розцінки за незаконний перетин кордону чоловіками
  • Історія з "трагічним" фіналом: ухилянт переплив Західний Буг, але поляки повернули його додому
  • Зміни правил перетину кордону: у ДПСУ відповіли, чи чекати на кардинально нові умови за законом про мобілізацію
Источник материала
Поделиться сюжетом